п'ятниця, травня 17, 2019

У великій сесійній залі Будинку рад проведено церемонію нагородження переможців Всеукраїнських олімпіад з навчальних предметів та робіт учнів-членів Малої академії наук.

Привітав обдарованих дітей і їхніх наставників з високими досягненнями перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

Цьогорічні здобутки дають підстави пишатися успіхами наших учнів. Наприклад, учасниками ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів стали представники 4 районів і 5 міст області ‒ усього 70 осіб, 33 з яких стали переможцями, зокрема 17 ‒ учні інноваційних шкіл.

Щороку на Черкащині зростає престиж Малої академії наук, про що свідчить велика кількість наукових робіт, виконаних на високому рівні. Нині найбільш популярними є відділення комп’ютерних наук, хімії й біології, літературознавства, фольклористики й мистецтвознавства, філософії та суспільствознавства.

17 травня 2019 року в малій сесійній залі проведено виїзне засідання Басейнової ради середнього Дніпра.

Взяв участь у засіданні та привітав гостей і його учасників перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

Відкрив і вів засідання голова Басейнової ради середнього Дніпра Володимир Максименко.

 

Як повідомляють у Черкаському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, проведено навчання для керівників новостворених громад.

Як, крок за кроком, створити успішну громаду, керівники новостворених ОТГ Черкащини дізнавалися у рамках курсу «Успішна громада: крок за кроком» від Програми «U-LEAD з Європою».

У рамках урядової комунікаційної платформи «Єдиний голос» відбудеться Третій Всеукраїнський форум фахівців у сфері урядових комунікацій, робота якого триватиме 17-18 травня у Клубі Кабінету Міністрів.

Захід присвячений річниці створення платформи #єдинийголос, а ініціатором та організатором заходу виступає Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України.

На платформі #єдинийголос заплановані виступи понад 30 спікерів – послів іноземних країн, урядовців, міжнародних PR-експертів, відомих професіоналів у сфері публічних комунікацій, менеджменту та маркетингу, діджитал-технологій, креативної індустрії та інших.

Черкаський обласний художній музей вперше презентував живопис талановитої й неординарної художниці Ірини Царициної.

У своїх картинах Ірина актуалізує власний досвід духовних практик, паломництва святими місцями багатьох країн, зокрема Індії, та вивчення священних релігій і стародавніх Знань: Вед (вчення Васту), єгипетських текстів, вчення Піфагора, мандалотерапії.

Експозиція виставки нараховує близько сорока картин, виконаних у техніці акрилового живопису з додаванням олійної фарби, структурної пасти, срібної поталі тощо. Це великі за розмірами полотна, у сюжетних композиціях яких подані символічні зображення образів планет, різних стихій чи першоелементів.