четвер, липня 16, 2020

На цьому наголосила 15 липня 2020 року голова Уманської районної ради Оксана Супрунець у ході робочої поїздки з вивчення діяльності органів місцевого самоврядування, побувавши в селі Фурманка, де ознайомилась з роботою закладів соціальної сфери, ефективністю використання майна комунальної власності, наявного фінансового ресурсу та розвитку сільської інфраструктури. Про це інформують на офіційному сайті Уманської районної ради.

 

Як інформують у Маньківській районній раді, днями у селі Подібна проведено День громади, мета якого налагодити ефективні комунікації та співпрацю між райдержадміністрацією, районною радою, установами та організаціями району, сільськими/селищними головами, громадськістю та бізнесом задля вирішення суспільно важливих питань.

У зустрічі взяли участь голова районної ради Світлана Лещенко, голова райдержадміністрації Анатолій Риженко, сільські та селищні голови, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, районних установ та організацій, представники громади та засобів масової інформації.

Розпочато роботу було з огляду об'єктів соціальної сфери Подібної. Учасники зустрічі відвідали і поспілкувалися із працівниками сільського будинку культури, бібліотеки, ФАПу, загальноосвітньої школи та дитячого садочка. Сільський голова Подібної Валерій Кобзар презентував гостям перспективи та проблемні питання цих закладів.

16 липня 1990 року Верховна Рада УРСР ухвалила історичний документ, який закріпив основи Української Держави. Відтоді у нашому літописі розпочалася нова сторінка, новий відлік часу – епоха утвердження України як самостійної держави.

Документ був прийнятий абсолютною більшістю голосів: за -  355 народних депутатів, проти – 4. Подібні документи у той час приймалися практично в усіх республіках СРСР, але українська Декларація була з-поміж них найрадикальнішою. Не маючи сили закону, вона стала вирішальним кроком в утвердженні справжнього суверенітету Української держави. Сутність і зміст цього документа засвідчили фактичну відмову України від участі в підготуванні нового союзного договору, що було вкрай негативно сприйнято в Москві.

У Декларації було визначено найбільш принципові позиції, які орієнтували народ на створення самостійної, правової держави, на розвиток демократії, всебічне забезпечення прав і свобод людини.