п'ятниця, липня 17, 2020

Проблема очищення річки Росава має дуже давню історію і є надзвичайно актуальною для Степанецької громади, адже вона є головною артерією для багатьох населених пунктів громади. Її протяжність в ОТГ складає 6 км. На жаль, сьогодні річка у такому стані, що необхідно відновлювати її русло.

– Ми не шукаємо винних у цій та інших проблемах, ми їх комплексно вирішуємо. Почувши думки і бажання наших людей, ми розробили план дій і крок за кроком йдемо до поставленої мети. Виконавчим комітетом Степанецької сільської ради розроблено проєкт «Виконання природоохоронних робіт, спрямованих на відновлення сприятливого гідрологічного режиму річки Росава та поліпшення технологічного і санітарного стану внутрішніх водойм», яким передбачено разом з соціально відповідальним бізнесом та Благодійним фондом «МХП – Громаді» подолати наслідки навіть такої проблеми, яка не вирішувалася десятиліттями», - розповів голова Степанецької ОТГ Олександр Яременко.

Продовжується прийом заявок на участь у конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2020 році для органів місцевого самоврядування всіх рівнів. Дедлайн – 25 серпня, а не до кінця вересня, як минулого року. Відзначення переможців планується у жовтні 2020 року.

Тема 1 «Влада та громада: інформування, діалог, участь»

Практики мають демонструвати високий рівень втілення принципу прозорості та відкритості органів місцевого самоврядування (ОМС), залучення мешканців усіх категорій до процесів прийняття рішень, згуртованість, соціальну відповідальність та комплексне вирішення питань місцевого розвитку на засадах публічно-приватного партнерства або самоорганізації/волонтерства, високу якість надання публічних послуг через Е-технології та моделі інтегрованих послуг.

 Приклади практик