середа, липня 15, 2020

Перший заступник голови обласної ради Валентина Тарасенка як голова комісії з визначення кандидатур на посади керівників комунальних підприємств провів засідання, на якому розглянуто кандидатури на посаду директора комунального закладу «Школа вищої спортивної майстерності» Черкаської обласної ради.

Розпочинаючи засідання, Валентин Тарасенко зазначив, що до участі у конкурсі на посаду керівника цього комунального закладу надійшла одна заява – Стороженко-Сіренко Наталії Іванівни, яка з 2004 року, з часу створення, очолює цю установу.

Згідно з вимогами конкурсу претендентка має відповідну вищу спеціальну освіту.

 

Верховна Рада України призначила чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів (крім визначених пунктами 2 і 3 цієї Постанови) на неділю 25 жовтня 2020 року. «За» проголосували 326 народних депутатів.

Пунктом 2 Постанови встановлено, що «Вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та в окремих районах, містах, селищах і селах Донецької та Луганської областей не призначаються і не проводяться».

Пунктом 3 Постанови передбачено, що «У зв’язку з неможливістю забезпечення представництва спільних інтересів територіальних громад сіл, селищ та міст Донецької та Луганської областей, вибори депутатів Донецької та Луганської обласних рад не призначаються і не проводяться».

Голова Черкаської обласної ради Анатолій Підгорний зустрівся із Надзвичайним і Повноважним послом республіки Казахстан Дарханом Калетаєвим. Говорили про економічне, культурне та наукове партнерство між Черкаською та Костанайською областями. Участь у зустрічі також брав голова Черкаської ОДА Роман Боднар, заступник голови Роман Карманнік та керівники профільних департаментів адміністрації, свою думку щодо подальшої співпраці висловили і сільгоспвиробники області.

 

Голова районної ради Олексій Собко разом з головою райдержадміністрації Володимиром Клименком, за участю заступника голови районної ради Сергія Степанюка, представників комунального підприємства теплових мереж Черкаського району днями провели дві наради щодо підготовки об’єктів житлово-комунального господарства й соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років.

За словами голови районної ради Олексія Собка, на таких нарадах щотижнево буде аналізуватися стан справ з єдиною метою – своєчасного початку опалювального сезону. Районна рада, як власник підприємства, дуже зацікавлена в тому, щоб підприємство своєчасно розпочало наступний опалювальний сезон. Ще більше в цьому зацікавлена і райдержадміністрація.

 

За інформацією Лисянської районної ради, наприкінці минулого робочого тижня голова районної ради Ярослав Попко та голова райдержадміністрації Володимир Гуня зустрілися з активом Погибляка. Приводом для зустрічі стало завершення ремонтних робіт дороги від Кам’яного Броду до Погибляка й через село в напрямку села Ріпки, що проведено в рамках державної програми «Велике будівництво». Підрядна організація суцільно поасфальтувала всі проблемні відрізки. Очільники району переконалися, що всі ділянки твердого полотна виконано якісно.

Присутні мешканці Погибляка на чолі з сільським головою Петром Іллюком також задоволенні виконанням, але, разом з тим, констатували факт, що після її асфальтування відчутно зріс транспортний потік через їх село.