четвер, січня 30, 2020

Удосконалено розгляд скарг у сфері державної реєстрації. Останні нововведення роблять неможливими схеми, які використовували рейдери для привласнення чужого майна через державні реєстри, в тому числі землі та врожаю.

Про це повідомила заступник Міністра юстиції України з питань державної реєстрації Ольга Оніщук у своїй статті для чергового випуску видання «Юридична газета». 

Вона зазначила, що однією зі складових рейдерства в агросфері була підробка документів, що подаються для державної реєстрації, та використання прогалин, які існували в законодавстві: «Ми усунули більшість цих прогалин та значно покращили законодавство, перекривши зловмисникам канали для проведення незаконних реєстраційних дій».

За повідомленням Звенигородської районної ради, днями проведено шаховий турнір, засновником якого є районна рада.

Цей турнір вже став традиційним, однак цього року був приурочений 76-ій річниці визволення Звенигородки від німецько-фашистських загарбників.

Місцевих гросмейстерів організатори гостинно зустрічали у Звенигородському спортивному ліцеї школи-інтернат. У турнірі взяли участь 32 юних шахіста, 17 юнаків та 15 дівчат з навчальних закладів району.

Учасники турніру мали можливість проявити свою кмітливість, розумову вправність та здібності і, звичайно ж, поборотися за призові місця. Змагання пройшли в напруженій атмосфері, кожен гравець зосереджено продумував свої ходи і комбінації.

 

Як інформують у Черкаському обласному Центрі туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради, учора проведено підсумковий конкурс екскурсоводів закладів освіти «Край, в якому я живу».

 Під час конкурсу юні екскурсоводи Черкащини продемонстрували свою майстерність у веденні екскурсії музеєм свого закладу, розповіли про колекції цінних експонатів, ознайомили із історією створення музеїв та презентували біографії відомих особистостей свого регіону, іменами яких названі музеї закладів освіти.

Принагідно хочеться зазначити, що упродовж грудня 2019 року та січня 2020 року проводився і заочний тур Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів, на який надсилалися друковані варіанти робіт за напрямками роботи музеїв закладів освіти: «Військово-історичні», «Історичні» (широкого змісту) та «Природничі, галузеві, технічні».

9 січня 2020 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 24 грудня 2019 року № 1150, якою внесено зміни до Порядку розгляду скарг у сфері державної реєстрації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 грудня 2015 року № 1128.  Відтепер розгляд скарг на рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб’єктів державної реєстрації, територіальних органів Мін’юсту здійснюватиметься постійно діючими колегіями, утвореними Мін’юстом та його територіальними органами. Новелою є те, що Мін’юсту надано можливість здійснювати розгляд скарги невідкладно без колегії у разі встановлення наявності очевидних порушень законодавства в рішеннях, діях або бездіяльності суб’єктів оскарження.

За повідомленням Уманської районної ради, її голова Оксана Супрунець провела п’ятдесят третю сесію районної ради.

У її роботі взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Жорницький, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, сільські голови та голови територіальних громад, представники районних закладів та установ, представники місцевих засобів масової інформації.

Сесія розпочалась із привітань на адресу очільниці журналістської організації «Прес-клуб «Свобода слова», голови Народознавчого товариства «Берегиня», редакторки КЗ «Редакція радіомовлення «Голос громади» Тетяни Чорномаз з нагоди її ювілейного дня народження. За вагомий особистий внесок у розбудову української державності, утвердження принципів свободи, патріотизму на Уманщині, високу громадянську самовідданість та з нагоди ювілею Тетяні Олександрівні було вручено квіти і Почесну грамоту Уманської районної ради та районної державної адміністрації.