п'ятниця, січня 31, 2020

За повідомленням Урядового порталу, Міністерство соціальної політики спільно з Міністерством охорони здоров’я планують запустити з 1 квітня електронні лікарняні. Процес видачі електронного лікарняного буде автоматизований.

Заступник міністра соціальної політики Олег Коваль розповів, що кожен лікар, який видає лікарняний, повинен буде підписати документ своїм цифровим підписом в електронній системі. Далі інформація через реєстр в Пенсійному Фонді автоматично передаватиметься у Фонд соціального страхування, і там одразу знатимуть, що людина захворіла і повинна отримати компенсацію, оскільки є платником єдиного соціального внеску.

Як повідомляють на Урядовому порталі, Кабінет Міністрів України вніс зміни до процедури надання субвенцій ОТГ. Зокрема, затвердив зміни до Порядку та умов надання субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на підтримку розвитку об’єднаних територіальних громад. Відповідний проект постанови було розроблено Міністерством розвитку громад та територій України.

Зміни стосуються напрямку «здійснення інших заходів щодо об’єктів комунальної форми власності, які є важливими для посилення спроможності територіальної громади, забезпечення належного рівня безпеки та цивільного захисту», що дозволить ОТГ подавати на погодження проекти за цим напрямком виключно у разі утворення економії бюджетних коштів за підсумками проведення процедур закупівель та/або фактично виконаних робіт.

Як інформують у  Лип’янській ОТГ, днями тут відкрито підрозділ пожежної охорони Під час урочистої церемонії заступник начальника Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Черкаській області В’ячеслав Перевізник вручив ключі від пожежного автомобіля ЗІЛ 130, що допомагатиме місцевому підрозділу у боротьбі з пожежами та надзвичайними ситуаціями.

Настоятель храму Іоана Богослова протоієрей Олександр Шпак провів обряд освячення приміщення пожежної частини, техніки й особового складу.

Дещо раніше на території ОТГ почав працювати поліцейський офіцер громади. Значну методичну підтримку у створенні системи цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки громадян на території ОТГ надали фахівці Черкаського регіонального офісу у рамках Програми «U-LEAD з Європою».

Безпекова послуга – найголовніша для мешканців громад, і дуже важливо, що його керівництво це розуміє та намагається забезпечити її надання на якісному рівні.

30 січня 2020 року у Черкаському художньому музеї презентовано виставку Миколи Маценка «Гносеологічні вправи».

Свою «Геральдику» Микола Маценко створює вже протягом 12 років. Подібно до традиційної геральдики, роботи Маценка із цього циклу – система соціального кодування, квінтесенція смислів: символів, знаків, стереотипів.

Поєднуючи у вигадливих композиціях побутові предмети, елементи повсякдення і різноманітні історичні та культурологічні алюзії, автор конструює персональну оповідь про історію і сучасність суспільства, що його оточує і складовою якого він сам є.