середа, травня 29, 2019

Традиційно наприкінці травня ветерани та пенсіонери Державної прикордонної служби України збираються у селі Легедзине на Тальнівщині біля пам’ятника полеглим у роки війни прикордонникам та їхнім службовим собакам, щоб віддати данину пам’яті за їх героїчний вчинок та самопожертву у захисті рідної землі від нацистських окупантів.

Цей захід символізує не лише свято сміливих, відважних людей, які захищають Батьківщину на кордоні, але і підкреслює спадкоємність поколінь щодо захисту рідної землі у будь-якому її куточку.

Чітке розмежування повноважень між державними органами і органами місцевого самоврядування за принципом субсидіарності – одне з важливих і складних завдань нового етапу децентралізації. Нарешті ми підійшли до його вирішення, і на кінець року маємо запропонувати нові редакції законів «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про місцеві державні адміністрації», а також іншого законодавства, що визначає повноваження органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади.

Про це сказав перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода під час наради щодо організації роботи з розроблення відповідних законопроектів.

За офіційним повідомленням Української асоціації районних та обласних рад, Форум місцевого самоврядування, проведення якого було заплановане на 10 червня, переноситься на пізнішу дату. Рішення ухвалене Організаційним комітетом заходу 27 травня.

Як пояснили в Оргкомітеті, такий крок зв’язаний з позачерговими виборами до Верховної Ради України, що визначені на 21 липня.

«Щоб уникнути політизації Форуму, а також забезпечити належне представництво зі сторони парламентаріїв, буде правильно провести захід після виборів. Наше завдання донести голос місцевого самоврядування максимально достовірно та широко, щоб реформа децентралізації й надалі безперешкодно впроваджувалась», – зазначили в Оргкомітеті.

За ініціативи голови Уманської районної ради Оксани Супрунець 26 травня 2019 року в селі Острівець проведено фестиваль «Батьківщина починається з родини». Активна підтримка задля його проведення була надана структурними підрозділами райдержадміністрації, центральної районної бібліотеки, інших районних служб і відомств.

Сім’я, родина, рід… Який величезний зміст цих слів! В них усе: лагідний материнський наспів, перші дитячі кроки, теплі бабусині очі, мудрі батькові й дідусеві повчання, щастя і горе, любов і зітхання, образи і непорозуміння, будні і свята.

Травень багатий на родинні свята. Це – День Матері та Міжнародний день сім’ї, День вишиванки. Саме з нагоди цих свят в селі Острівець проведено родинний фестиваль.

Свято зібрало чи не всіх мешканців цього села, що розташувалось на обох берегах пісенної Ятрані. Також сюди завітали делегації з усіх куточків Уманського району, небайдужі мешканці м.Умань та інших районів.

Погодивши порядок денний засідання президії обласної ради, депутати сформували план роботи чергової сесії обласної ради. Провів засідання перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко. У його роботі також взяв участь член президії, голова облдержадміністрації, депутат обласної ради Олександр Вельбівець.