четвер, травня 30, 2019

1 червня, у День захисту дітей, на мальовничих берегах р. Гірський Тікич у смт Буки Маньківського району відбудеться фестиваль «BUKY GRILL FEST» («Буки Гриль Фест»). Це фестиваль гастро формату з метою створення зони сімейного відпочинку, цікавих розваг та веселого дозвілля в затишному місці з неповторними краєвидами.

 

30 травня 2019 року розпочала роботу тридцята сесія обласної ради. Пленарне засідання відкрив і вів перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

У роботі сесії взяли участь голова облдержадміністрації, депутат обласної ради Олександр Вельбівець, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, голови районних рад, райдержадміністрацій та ОТГ, керівники центральних органів виконавчої влади в області, представники засобів масової інформації та громадськості.

Розпочинаючи роботу сесії, депутати обласної ради вшанували хвилиною мовчання загиблих у зоні АТО.

Потім голова облдержадміністрації Олександр Вельбівець вручив державні нагороди, якими відзначено наших земляків.

За повідомленням Уманської районної ради, в малому залі адміністративного будинку проведено районний краєзнавчий конкурс за матеріалами книги «Уманщина у плині літ».

Його організаторами стали Уманська районна рада, районна центральна бібліотека та відділ освіти, молоді і спорту районної державної адміністрації. Серед учасників конкурсу – учні старших класів із 17 освітніх закладів району.

Присутніх на заході привітала голова Уманської районної ради Оксана Супрунець.

Роботи оцінювало журі у складі: голова – Дана Гайда, радник голови районної ради, головний редактор 2-ї, 3-ї та 4-ї частин названої книги; члени журі – Надія Тульчинська, історик-краєзнавець, науковий співробітник Уманського краєзнавчого музею; Наталія Короп, керуюча справами районної ради; Ірина Світова, завідуюча методичним кабінетом відділу освіту, молоді та спорту райдержадміністрації; Любов Кравчук, директор районної центральної бібліотеки.

Як повідомляють у міській раді, проведення фестивалю започаткували минулого року, приурочивши до Дня міста. Цього року на мистецький фестиваль прибуло 210 учасників з різних куточків Черкащини, адже він вже набув статусу обласного.

Учасників мистецького свята привітали: завідувач відділом по роботі з клубними установами «Обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи» Тетяна Кучменко, завідувач сектором у справах сім`ї, дітей, молоді та спорту Валентина Дроздова, помічник народного депутата України Валентина Ничипоренка Наталія Мясникович та секретар міської організації ВО «ЧЕРКАЩАНИ» Юрій Мамайсуров.

 

29 травня 2019 року працівники виконавчого комітету Білозірської ОТГ в рамках робочої поїздки відвідали Омельницьку ОТГ Полтавської області.