вівторок, травня 28, 2019

Сьогодні постійні комісії обласної ради продовжували розглядати питання, що подано на розгляд чергової обласної ради, що відбудеться 30 травня.

У роботі постійних комісій взяли участь голова облдержадміністрації, депутат обласної ради Олександр Вельбівець та перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

25-26 травня 2019 року у Центрі культури та дозвілля Білозірської ОТГ відбувся Перший фестиваль-конкурс виконавців української народної та фольклорно-автентичної пісні «Білозір’я-Фольк-Фест» між ОТГ Черкащини.

2019 рік для державної регіональної політики в Україні є визначальним. До кінця року необхідно підготувати нову Державну стратегію регіонального розвитку та регіональні стратегії на 2021-2027 роки. Також потрібно завершити формування нового законодавства стосовно стимулювання та фінансування регіонального розвитку.

Про це сказав перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода під час Всеукраїнської наради з актуальних питань формування та реалізації державної регіональної політики, що проходила 16-17 травня в м. Одеса.

Він нагадав, що у 2020 році завершується дія Державної стратегії регіонального розвитку, а також регіональних стратегій, і тому, за координації Мінрегіону, триває робота над розробкою нового програмного документу до 2027 року.

Як повідомляють у КЗ «Черкаський обласний центр роботи з обдарованими дітьми», днями Черкащина приймала VIІ Всеукраїнський експедиційно-польовий збір команд юних знавців зоології.

Організаторами збору у 2019 році виступають Міністерство освіти і науки України, Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді, комунальний заклад «Черкаський обласний центр роботи з обдарованими дітьми Черкаської обласної ради», Канівський природний заповідник.

У заході взяли участь команди учнівських делегацій з числа учасників науково-дослідних експедицій, зоологічних практик, екскурсій з практичним досвідом роботи із зоології 16 областей.

Міністерство закордонних справ Республіки Болгарія через Посольство Республіки Болгарія в Києві оголошує процедуру прийняття та відбору пропозицій щодо проектів, які будуть реалізовані за допомогою гранту в рамках офіційної допомоги розвитку Республіки Болгарія з початковим терміном запуску у 2020 році.

Пріоритетні напрямки та напрямки реалізації проектів на території України:

  • Підтримка навчальних закладів, у тому числі шляхом підвищення якості освіти дітей з інвалідністю та особливими потребами;
  • Збереження культурного різноманіття шляхом сприяння міжкультурному діалогу, культурному обміну та реконструкції культурних центрів;
  • Сприяння розвитку підприємництва шляхом посилення спроможності державних та місцевих інституцій, що підтримують розвиток малого та середнього бізнесу.
  • Сприяння свободі ЗМІ та плюралізму.

У конкурсі можуть брати участь: