вівторок, травня 30, 2023

Минуло півтора року, як Черкаську обласну лікарню очолив Заслужений лікар України, кандидат медичних наук, головний позаштатний уролог управління охорони здоров’я ОДА Віталій Шило. У 1998 році він закінчив Національний медичний університет. Лікар вищої категорії. Йому довелось керувати медзакладом у складний період повномасштабного вторгнення.

Сьогодні Черкаська обласна лікарня є тією установою, яка лікує найбільше пацієнтів, куди приїжджають з усіх районів і де надають таку допомогу, яка б не була можлива завдяки підтримці обласної ради, обласної військової адміністрації, бізнесу, благодійних організацій. Сам Віталій Шило каже: медицина не може розвиватися самостійно, як і освіта чи культура, без підтримки влади та бізнесу.

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній, духовенство Черкащини, а також науковці та представники влади регіону провели круглий стіл на тему "Святий Лука (Войно-Ясенецький): поєднання науки та релігії". Захід, присвячений до 100-річчя архієрейської хіротонії, відбувся 29 травня в ЧНУ ім. Б. Хмельницького.