середа, травня 6, 2020

Сьогодні Кабінет Міністрів України затвердив перспективні плани формування територій громад Вінницької, Донецької, Черкаської та, з доопрацюванням, Чернівецької областей.

Про це йдеться на сайті Міністерства розвитку громад та територій України.

«Мешканці спроможних громад матимуть реальну можливість впливати на організацію свого життєвого простору. Уряд підтримав проекти, розроблені обласними держадміністраціями. Бо саме на місцях найкраще можуть врахувати всі особливості територій», - зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Проекти розпоряджень КМУ розроблено відповідними обласними державними адміністраціями спільно з Міністерством розвитку громад та територій України відповідно до чинного законодавства. Перспективні плани відповідають критеріям Методики формування спроможних територіальних громад та охоплюють всю територію областей.

- Традиційно у переддень 9 Травня у громаді вшановують ветеранів Другої світової війни. Ось і цьогоріч з нагоди 75-річчя перемоги над фашистськими загарбниками ми підготували подарункові продуктові набори для всіх ветеранів, інвалідів, солдатських вдів, яких відвідаємо і  привітаємо із Днем Перемоги, – розповідає керівниця відділу соціального захисту населення Мокрокалигірської сільської ради Валентина Ващенко. – Таких людей у нашій громаді мешкає 40. Ми шануємо кожного, хто пройшов горнило тієї війни, хто не лише був учасником, але й очевидцем того страшного лихоліття. Всі вони зберегли та відбудували Україну, народили і виростили дітей, забезпечили наше з вами майбутнє.Подарунки їм ми змогли зробити на залучені громадою спонсорські кошти.

Заступник голови обласної ради Михайло Мушієк з робочою поїздкою відвідав об’єкти дорожньої інфраструктури на Золотоніщині, де ознайомився з ходом робіт  на реконструкції кількох ділянок автошляху державного значення: Бориспіль – Черкаси – Дніпро – Маріуполь, що пролягають територією області.

Зокрема, посадовець зустрівся з дорожніми працівниками на ділянках, які стелять полотно у межах сіл Софіївка і Піщана, на реконструкції мосту через річку Супій, а також на кільцевій розв’язці біля Золотоноші.