вівторок, травня 5, 2020

За повідомленням Степанецької ОТГ, комунальники громади проводять роботи з благоустрою та ремонту доріг та об’єктів комунальної інфраструктури.

Потужним грейдером, що був придбаний для потреб комунального підприємства «Степ-агробуд» (директор Володимир Степанець), продовжують планово, поетапно сільські ремонтувати дороги, зокрема грейдерування проблемних ділянок, де ні швидкій не проїхати, ні рятувальникам дістатися.

У квітні такі роботи було проведено в селі Степанці по провулках Власихіна, Правєднікова та Родіна.  

Комунальники Степанецької ОТГ ставлять за мету провести грейдерування всіх доріг, які потребують  такої процедури.

Як повідомляють у Державній службі України з питань геодезії, картографії та кадастру, ця дія  набула чинності відповідно постанови Кабінету Міністрів України від 3 березня 2020 р. № 208 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 31 серпня 2016 р. № 580», яка передбачає погодження усіх видів документації із землеустрою територіальними органами Держгеокадастру за принципом екстериторіальності. Завдяки цьому буде знижено прояви корупційних ризиків та забезпечено прозорість дій під час погодження такої документації.

Суть реформи полягає в тому, що на відміну від погодження за місцем розташування земельної ділянки, принцип екстериторіальності за визначенням дозволяє дотриматися об’єктивності та неупередженості під час розгляду документації, вчасності її опрацювання, усунення контактів між розробниками та експертами.