п'ятниця, грудня 20, 2019

Після перерви депутати обласної ради продовжили пленарне засідання сесії. Вони розглянули і затвердили комплексну програму функціонування та розвитку системи цивільного захисту області, забезпечення мобілізаційної готовності та мобілізації, створення регіонального матеріально-технічного резерву щодо попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період на 2020 – 2022 роки та обласну цільову програму «Призовна дільниця» на 2020-2022 роки.

Сьогодні у ході пленарного засідання 34-ої сесії обласної ради, що проводить голова обласної ради Анатолій Підгорний, депутати підтримали призначення на посади керівників комунальних закладів і установ Черкаської обласної ради, а саме: директорів шкіл-інтернатів, Черкаського навчально-реабілітаційного центру «Країна добра», «Черкаського навчально-реабілітаційного центру Черкаської обласної ради», Уманського, Корсунь-Шевченківського та Чигиринського навчально-реабілітаційних центрів; обласного центру роботи з обдарованими дітьми та обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді; обласного центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді; ряду дитячих будинків-інтернат; низки психоневрологічних інтернатів області.

Майже вісімдесят питань планується розглянути на 34-ій сесії обласної ради VII скликання, пленарне засідання якої відкрив сьогодні голова Анатолій Підгорний. 

На початку головуючий повідомив про зміни у фракціях політичних партій, що увійшли до складу обласної ради, а саме: керівником депутатської фракції ПП «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» став Іван Далібожак, а депутати обласної ради Олександр Северин і Віталій Веретільник увійшли до ПП Всеукраїнське об’єднання «Черкащани».
Потім депутати використали передбачений час для заяв і звернень і затвердили порядок денний.

Перший заступник голови обласної ради традиційно опікується Шевченківською спеціалізованою загальноосвітньою школою-інтернат з поглибленим вивченням предметів гуманітарно-естетичного профілю.

Ось і у день Святого Миколая він відвідав Звенигородщину і завітав до школи-інтернату, де в актовій залі колектив відзначав улюблене свято дітей.

У Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів відбулось засідання навчально-методичної ради, на якому обговорили підсумки виконання Плану-графіка підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування у 2019 році, організацію навчально-методичної та навчально-організаційної роботи.

Ефективність та результативність змін, які відбуваються в системі державного управління та місцевого самоврядування, залежить від якості підготовки та підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування. 2019 рік був оголошений Національним агентством України з питань державної служби роком професійного навчання. Цьогоріч система професійного навчання збагатилася новими, принципово важливими нормативно-правовими актами та суттєво підвищились вимоги до якості професійної освіти публічних службовців.