четвер, грудня 19, 2019

У День Святого Миколая всі діти чекають на подарунки. Тож сьогодні голова Черкаської обласної ради Анатолій Підгорний відвідав дитячий будинок сімейного типу родини Лесі та Сергія Гармашів, в якому виховується 7 дітей, позбавлених батьківського піклування. Анатолій Вікторович привіз діткам солодкі подарунки – фрукти, печиво та цукерки.

Сьогодні у Черкаському професійному автодорожньому ліцеї урочисто відкрито навчально-практичний центр за  спеціальністю «Автослюсар». Однак практично учні ліцею зможуть оволодіти знаннями і опанувати уміння за значно ширшими напрямами – слюсар-інструментальник; слюсар з ремонту дорожньо-будівельних машин та тракторів; слюсар з ремонту колісних транспортних засобів; слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування тощо.

22 грудня в Україні відзначається День енергетика. З нагоди цього свята сьогодні в обласній філармонії керівництвом ПАТ «Черкасиобленерго» проведено урочисті заходи, куди запрошено представників галузі з усіх районів області.

Привітати енергетиків Черкащини завітали також голова обласної ради Анатолій Підгорний і міський голова міста Черкаси Анатолій Бондаренко.

Голова районної ради Микола Орендарчук у залі засідань будинку рад провів пленарне засідання сорок другої сесії Монастирищенської районної ради, участь у якій взяли заступник голови районної державної адміністрації Руслан Терещук, депутат обласної ради Леся Онищак, голови територіальних громад району, керівники підприємств, установ і організацій району, начальники структурних підрозділів районної державної адміністрації, представники місцевих засобів масової інформації. Відповідно до вимог Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Регламенту районної ради, питання, подані до порядку денного сесії, попередньо розглядалися на засіданнях постійних комісій та погоджувалися президією районної ради.

Проєкти рішень були розміщені на офіційному веб-сайті районної ради, надіслані на електронні скриньки народним обранцям району та роздані у паперовому варіанті присутнім на сесії депутатам.Таким чином до порядку денного сорок другої сесії було включено 30 питань.

18 грудня Черкаський обласний художній музей презентував фотовиставку за результатами фестивалю аматорських театрів «Fortuna_Fest», який вже чотири роки поспіль проводився у міському палаці молоді.

Цей мистецький захід приурочується Міжнародному театральному фестивалю і має вже свої традиції та новації – аматорські театри з різних міст представляють оригінальні постановки різних жанрів та форм: від драматичного, музичного, лялькового, комедійного, хореографічного, моновистави до театру клоунади.