середа, грудня 18, 2019

18 грудня 2019 року голова обласної ради Анатолій Підгорний провів засідання президії обласної ради, на якому сформовано порядок денний пленарного засідання обласної ради, що відбудеться 20 грудня 2019 року.

У роботі президії обласної ради взяв участь голова облдержадміністрації Роман Боднар.

Члени президії підтримали внесення до порядку денного низки питань щодо кадрового призначення на посади керівників комунальних закладів, що належать до галузі освіти та сфери соціального захисту Черкаської області, а також інших питань, що стосуються діяльності підприємств комунальної власності – передачі майна в оренду та суборенду, внесення змін до кодів видів економічної діяльності, утворення статутних капіталів комунальних некомерційних підприємств, до Програми фінансової підтримки тощо.

За повідомленням Жашківської районної ради, її голова Світлана Волошенюк провела чергове пленарне засідання сесії районної ради.

На початку Світлана Анатоліївна вручила Почесні грамоти Жашківської районної ради депутатам Анатолію Усатому та Віктору Загородньому та Грамоту Національної ради з питань телебачення та радіомовлення директорці комунального підприємства «Жашківська телерадіокомпанія «Жасмін» Таїсії Вікторук.

Перший заступник голови Жашківської райдержадміністрації Юрій Барабаш вручив посвідчення про присвоєння почесного звання «Мати – героїня» та відзнаку жительці села Вороне Племенник Ірині Леонідівні.

Голова Уманської районної ради Оксана Супрунець провела позачергову 50-ту сесію районної ради сьомого скликання.

У роботі пленарного засідання взяли участь перший заступник голови районної державної адміністрації Сергій Жорницький, очільники ОТГ, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники інших районних відомств та установ, очільники сільських громад, працівники районної ради, представники місцевих засобів масової інформації.

Затвердивши порядок денний позачергової сесії, першим обранці району заслухали новопризначеного начальника фінансового управління райдержадміністрації Миколу Коваленка, який  ознайомив присутніх з інформацією про виконання районного бюджету за 9 місяців 2019 року.

Сьогодні проведено засідання ще декількох комісій обласної ради, на яких розглянуто питання, що подано до розгляду на пленарному засіданні обласної ради.

Зокрема, засідання постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів проведено за участі голови обласної ради Анатолія Підгорного, першого заступника голови обласної ради Валентина Тарасенка, голови облдержадміністрації Романа Боднара, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, а згодом засідання постійної комісії з питань розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства – за участю заступника голови обласної ради Андрія Сегеди.

2020 року поріг для вступу на бюджет становитиме щонайменше 125 балів, але водночас вступники зможуть подати 5 заяв на будь-які спеціальності. Ці та інші новації передбачені Умовами прийому до закладів вищої освіти в 2020 році – відповідний наказ МОН зареєстрований у Міністерстві юстиції та набув чинності 17 грудня 2019 року.

Наступного року на бакалавра вперше прийматимуть сертифікати ЗНО 4-х років: 2017-го (крім іноземних мов), 2018-го, 2019-го та 2020-го з усіх предметів. Вступник зможе подати сертифікати в будь-якій комбінації (можна подати в одному пакеті один сертифікат 2017 року, один 2018-го та 2019 років, або ж усі одного року).

Реєстрація електронних кабінетів та завантаження до них документів починатиметься 1 липня, а прийом заяв та документів – 13 липня. Закінчується подання заяв о 18:00 22 липня – для тих, хто вступає лише за сертифікатами ЗНО, та о 18:00 16 липня – для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів.