середа, липня 24, 2019

За повідомленням Драбівської районної ради, 24 липня 2019 року за участю заступника голови районної ради Тетяни Богославець проведено нараду, на якій розглянуто низку злободенних питань.

Відкрив і вів її голова райдержадміністрації Іван Гайдай.

У нараді також взяли участь заступники голови райдержадміністрації - Володимир Лобода та Людмила Рудик, сільські голови, голови об’єднаних територіальних громад, головний редактор приватного підприємства «Редакція газети «Драбівщина» Микола Комнатний.

Для отримання дозволу на будівництво приватного будинку українським законодавством передбачено спрощену процедуру оформлення необхідних документів та декларативний принцип отримання права на забудову.

Про це сказав заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Ми вже обговорили, як легалізувати самочинне будівництво, а от що треба зробити, якщо тільки плануєте будівництво свого будинку? Зараз законодавство передбачає спрощену процедуру оформлення необхідних документів для цього та декларативний принцип отримання права на забудову. Тобто, про початок будівництва необхідно просто повідомити відповідний місцевий структурний підрозділ з питань містобудування та архітектури. Але спочатку слід отримати будівельний паспорт на ваш майбутній будинок», – зазначив він.

Невеличке село Павлівка Друга на Тальнівщині, мабуть, нічим не відрізняється від інших сіл нашого краю. Оповите чудовою природою, воно зріднилося з нею красою і чимало літ наповнене духом добра, любові, працелюбства.

Саме такі відчуття будуть у кожного, хто завітає у цю мальовничу Павлівку. Тим більше, коли дізнається, якими самобутністю, колоритністю, талантами нагородила свій люд павлівська земля, якими високими стремліннями наповнені серця місцевих жителів. Вони разом з країною переживають і болі та негаразди, і злети та успіхи.

Нещодавно тут у затишній залі сільського клубу, прикрашеного вишитими рушниками і квітами, проведено День села.

Зібралися на свято ті, хто проживає у Павлівці Другій зараз, а також ті, хто приїхав здалеку до родичів, до друзів, хто має місцеве коріння невеличкого, але славного села.

Вітав гостей Онопріївський сільський голова Василь Бондаренко – Павлівка належить до адмінмеж Онопріївської сільської ради.

Кабінет Міністрів України перерозподілив 1 млрд грн на оплату послуг у медзакладах, де працюють сімейні лікарі, терапевти і педіатри. Відповідну постанову ухвалили на засіданні Уряду 24 липня 2019 року.

Уже понад 28 млн українців обрали своїх сімейного лікаря, терапевта або педіатра для своїх дітей. Через дуже високу динаміку укладання декларацій, виникла потреба у додатковому фінансуванні на гарантовану оплату послуг первинної медичної допомоги Національною службою здоров‘я.

Зазначимо, що кожен українець вперше отримав можливість вільно обирати сімейних лікарів, терапевтів та педіатрів - 70% задоволені спеціалістом, якого обрали, згідно з опитуванням соціологічної групи «Рейтинг».

Як відомо, з 1 травня 2019 року в Україні змінили правила обов'язкового технічного контролю (ОТК) – огляду транспортних засобів. Вони пов'язані з тим, що наша країна приводить своє законодавство у відповідність з актами Європейського Союзу. Зміни у порядку проведення ОТК були затверджені постановою Кабінету Міністрів від 23 січня 2019 року № 46, яку було опубліковано 7 лютого 2019 року.

У техогляді змінилося чимало. Окрім того, оновили і документи, які підтверджуватимуть успішне проходження технічного огляду. Тепер, крім звичайних бланків, водій отримуватиме мітку радіочастотної ідентифікації, яку він буде зобов'язаний прикріпити на внутрішній частині скла зверху справа.

У МВС зазначили, що це допоможе уникнути фальсифікації і зробить роботу перевіряючих органів набагато простішою.

Отже, власники яких ТЗ зобов'язані пройти ОТК своїх авто.