четвер, липня 25, 2019

У спільному засіданні керівники району зустрілися з головним лікарем Канівської центральної районної лікарні, директором комунального некомерційного підприємства «Канівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Канівської районної ради, сільськими головами та  головами ОТГ.

Розпочалося  засідання круглого столу з приємної події – привітань головного лікаря Канівської центральної районної лікарні Віри Шапошник з ювілейним днем народженням. Голова районної ради Микола Зоць вручив Вірі Степанівні Подяку районної ради та побажав їй здоров’я і подальших успіхів у житті.

Для обговорення учасникам круглого столу було запропоновано два питання: «Про стан розвитку сімейної медицини в напрямку розвитку телемедицини та інформатизацію установ охорони здоров’я в Канівському районі» і «Про стан роботи Канівської районної дитячо-юнацької спортивної школи «Колос».

В уряді виступили за призначення уповноваженого Верховної Ради з мовної політики і створення Національної комісії зі стандартів державної мови.

Як передає «УНН», про це заявив Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко.

 

На черговому засіданні постійної комісії районної ради з питань комунальної власності, промисловості та регуляторної політики було розглянуто стан виконання районної програми «Питна вода Тальнівщини» на 2010 – 2020 роки. З означеного питання інформував начальник управління агропромислового та економічного розвитку райдержадміністрації Віталій Захарчук.

 Ним зазначено, що основною метою Програми є забезпечення населення району питною водою і одним із пріоритетних завдань, що є необхідним для збереження здоров’я, поліпшення умов діяльності та підвищення рівня життя населення.

 Відмічено також, що протягом 2018 року відповідно до зазначеної Програми за кошти Державного фонду регіонального розвитку, державного та місцевого бюджетів реалізовано проекти щодо будівництва водонапірної мережі в селі Мошурів  та водозабірної свердловини в селі Майданецьке. 

За інформацією Шполянської громади, в одному із найбільших мікрорайонів міста Шполи цукрозавод будують нову артезіанську свердловину. Дві діючі тамтешні водонапірні башти не в змозі забезпечити повноцінний тиск подачі води у централізованому  водогоні.  

Із міського бюджету громади на це виділились кошти у сумі близько 750 тис. грн. Нова свердловина дасть можливість краще забезпечувати питною водою мешканців «цукрозаводу», буде резервною і підсилюватиме роботу діючої артезіанської свердловини, розміщеної біля районної центральної лікарні.

Міський голова Сергій Кравченко, ситуацію із якісним водопостачанням оцінює як таку, що зрушилася  з місця.

З 2015 року Міністерство охорони здоров’я України почало здійснювати централізовані закупівлі ліків за державний кошт через міжнародні організації. Нові ефективні та прозорі процедури за оцінками Рахункової палати дозволили заощаджувати до 40% бюджетних грошей та закуповувати деякі препарати в десятки разів дешевше.

МОЗ України у цьому пішло дальше – наприкінці 2018 року створено ДП «Медичні закупівлі України». Основне завдання держпідприємства - забезпечити якісні та ефективні закупівлі лікарських засобів та медичних виробів і стати центром закупівельної експертизи щодо медичних товарів в Україні.