вівторок, липня 23, 2019

Як інформують в Чигиринській районній раді, 23 липня 2019 року голова районної ради Валентина Алєксєєвець провела пленарне засідання позачергової сесії.

Насамперед, депутати результативним голосуванням внесли зміни та доповнення до рішень районної ради щодо передачі майна районної комунальної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад.

Також одноголосним рішенням народні обранці затвердили акти прийому-передачі рухомого та нерухомого майна закладів освіти, культури та охорони здоров’я, що передаються у власність Чигиринської, Медведівської та Сагунівської об’єднаних територіальних громад.

Ці питання попередньо були розглянуті на засіданнях постійної комісії районної ради з питань планування бюджету, управління комунальним майном і регуляторної політики та президії районної ради.

 

В областях України продовжується реалізація важливих інфраструктурних проектів в рамках фінансування з Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР), головним розпорядником коштів якого є Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Відтак Мінрегіоном вже схвалено фінансування 131 проекту зі створення важливої спортивної інфраструктури на суму майже 1,3 млрд грн.

На Черкащині чимало активних громадських організацій, які працюють в різноманітних сферах, але механізми та інструменти, якими вони досягають очікуваних результатів, схожі. Деякі з них потребують вдосконалення на рівні законодавчих ініціатив, інші – віджили себе і є не результативними. Однак суспільство не може заперечити доцільності їх створення і функціонування та впливу на різні сфери нашого життя.

Всім відомо, що через діяльність (опосередковану чи реальну) громадяни, об’єднані в різні групи і організації, можуть суттєво впливати на соціальні, політичні, економічні, релігійні чи й виховні проблеми. В Україні держава та міжнародні гранти чимало допомагають громадським активістам у реалізації статутних завдань. Звичайно, допомога не завжди відчутна, однак щороку підтримка коштами зростає.

За ініціативи голови Уманської районної ради Оксани Супрунець реалізовано ще один гуманітарний проект - видано книгу «Поетичний вінок Уманщини». Днями відбулася її презентація.

Книга побачила світ за фінансової підтримки депутатів Уманської районної ради, депутатів Паланської та Дмитрушківської ОТГ, керівників сільськогосподарських та фермерських господарств і підприємців Уманського району. Вона знайомить читачів із творчістю відомих та малознаних поетів, які народилися в Уманському районі чи пов’язані із життям сіл цього краю. Серед них - Ольга Павленко,  Марина Павленко, Григорій Савчук, Ольга Сотник, Петро Поліщук, Людмила Солончук, Степан Павленко, Лариса Шабаліна, Любов Бойчук, Наталія Савченко, Олег Лазарєв, Анжела Левченко, Леонід Франченко, Володимир Фабрика, Євгенія Сухина, Михайло Редько, Пилип Вовк, Володимир Задорожний, Всеволод Піотровський, Ольга Тодчук, Теофан Фіялко.

За повідомленням Черкаського обласного краєзнавчого музею, днями до його експозицій передано унікальний дорогоцінний експонат – церковний оклад кінця 18-го — початку 19-го сторіч. До фондів музею він потрапив ще до Другої світової війни, а нині перебував на реставрації.

«Друге життя» артефакту вдихнув відомий в Україні художник-реставратор Віктор Крючков, наш земляк, член Національної спілки художників України, член Гільдії українських медальєрів, Заслужений художник України.