вівторок, грудня 29, 2020

На другому засідання сесії міської ради ІХ скликання депутати ухвалили бюджет Шполянської міської територіальної громади на 2021 рік. Представляючи проєкт бюджету, міський голова Сергій Кравченко назвав його збалансованим і реальним.

Як зазначив очільник громади, прогнозовані доходи бюджету Шполянської територіальної громади на 2021 рік становитимуть понад 300 млн. грн, з яких власні надходження — понад 198 млн. грн, субвенції — 99 млн. 219 тис.грн (включаючи державну субвенцію на освіту близько 97 млн. грн, субвенцію на здійснення видатків у сфері освіти за рахунок коштів освітньої субвенції — 984 тис. грн, інші види субвенцій 1 млн. 308 тис. грн.)

За словами міського голови значну частину видатків в наступному році, як і зазвичай, отримає освіта. На цю галузь запланували близько 197 млн. грн. Ці кошти забезпечать належне функціонування закладів дошкільної, загальної середньої, навчально-виробничої та позашкільної освіти Шполянської громади.

З цією метою відомий в області фольклорний колектив «Надвечір’я» підготував для них онлайн-щедрівку, а активна творча молодь громади влаштувала театралізоване онлайн-дійство. Крім того, у громаді заплановано провести «Парад Дідів Морозів і Снігурочок».

- А ще для діток нашої ОТГ ми вирішили обов’язково забезпечити подарунки, залучивши і власні кошти, і благодійну допомогу орендарів земель громади, - розповідає голова Мокрокалигірської ОТГ Вікторія Пипа. – Завдяки підтримці благодійного фонду «Кернел – громаді», ТОВ імені Гетьмана та місцевих підприємців, 144 дитсадківців та 357 школярів отримали солодкі подарунки до дня Святого Миколая. У кожній школі громади буде облаштовано новорічні  фотозони, аби діти могли зробити святкові фото на згадку про цей Новий рік.