п'ятниця, травня 3, 2019

Тепер для проектування висотних будівель та всіх об’єктів зі значним класом наслідків — великі стадіони, лікарні, ЖК, ТРЦ, школи та інші будівлі, які не ідентифікуються як об’єкти підвищеної небезпеки, використовується нова карта сейсмічного районування.

Це дозволить зменшити інтенсивність сейсмічного впливу на 1 бал та, за підрахунками експертів, сприятиме підвищенню безпеки будівель до 15% та більш якісному їх проектуванню.

Відповідні зміни у ДБН “Будівництво у сейсмічних районах України” вступили в дію з 1 травня.

Кабінет Міністрів України схвалив законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо створення сприятливих умов для отримання послуг, пов’язаних з народженням дитини», спрямований на створення сприятливих умов для отримання послуг, пов’язаних з народженням дитини. Це один з кроків, які здійснює Уряд для підтримки відповідального батьківства.

Уже зараз в кожному пологовому будинку за спрощеною процедурою можна отримати свідоцтво про народження дитини та оформити в он-лайн режимі отримання соціальної допомоги при народженні дитини.

Зараз Уряд пропонує об’єднати процедуру отримання всіх послуг, пов’язаних з народженням дитини, в одному сервісі — «Електронне малятко».

Проект під назвою «Є-малятко» передбачає повний комплекс послуг за однією заявкою:

Президент України, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил Петро Порошенко присвоїв звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» генерал-майору Ігорю Момоту посмертно. Петро Порошенко вручив нагороду героя його доньці Марії під час перебування у Головному центрі підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота в ході робочої поїздки до Черкаської області.

Генерал-майор Момот відзначений найвищою державною нагородою за виняткову мужність, героїзм і самопожертву, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної  цілісності  України.

«Серед героїв, яким ми завдячуємо нашою свободою, хочу сьогодні згадати генерал-майора Ігоря Момота. Його ім’я носить ваш Головний Центр, яким Ігор Момот керував аж сім років», - зазначив Президент.  

– Наша громада успішно пройшла перший тур відбору громад, де буде відкрито сучасний ЦНАП за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», – зазначає голова Матусівської ОТГ Василь Колісник. –  Наразі уже відремонтовано приміщення загальною площею 111 м2 – облаштована кімната для роботи адміністраторів, реєстраторів, кімната очікування,  кімната матері та дитини,  санвузол для людей з особливими потребами. Вартість капітального ремонту – за рахунок місцевого бюджету –  648 тисяч гривень. Наразі громада проводить підготовчу роботу до відкриття ЦНАП, в рамках міжнародної технічної допомоги буде безкоштовно для громади надано обладнання та програмне забезпечення, проведена робота з підготовки інформаційних та технологічних карток адміністративних послуг по міжнародних стандартах.

Днями відбулася сорокова сесія Корсунь-Шевченківської районної ради сьомого скликання, яку провів голова районної ради Валерій Заболотній. У роботі сесії взяли участь депутат  Черкаської обласної ради Валентин Галушко,  керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, селищний, сільські голови, керівники окремих підприємств, установ і організацій, представники засобів масової інформації.

Свою роботу сесія розпочала з хвилини мовчання по вшануванню пам’яті загиблих військовослужбовців та мирних жителів під час проведення антитерористичної операції  на сході України.

На розгляд сесії було внесено 34 питання, які відповідно до Регламенту районної ради, попередньо розглядалися на засіданнях постійних комісій та президії районної ради