вівторок, березня 5, 2019

В обласному кардіологічному центрі відкрито ангіографічну операційнуВ урочистому відкритті нової ангіографічної операційної у відділенні інтервенційної радіології Черкаського кардіологічного центру взяли участь голова облдержадміністрації Олександр Вельбівець, керівництво центу, депутати обласної ради та представники департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

Депутати завершили розгляд питань порядку денного двадцять дев’ятої сесії обласної ради 5 березня 2019 року сесія обласної ради продовжила свою роботу. Пленарне засідання відкрив і вів перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

Розпочалося засідання із хвилини мовчання за загиблими в зоні проведення АТО та ООС на сході України.

Потім депутати приступили до розгляду питань порядку денного. 

На сьогодні в Україні міста-мільйонники, на відміну від районних центрів і сіл, мають великі можливості – податки, якісна освіта, медицина, адміністративні послуги тощо. Тому на найближчі 5 років Кабінет Міністрів України визначив одним із пріоритетних завдання вирівняти можливості регіонів як за якістю життя, так і конкурентоспроможністю регіонів, що дозволить залучати інвестиції, розвивати власну податкову базу і надходження.

Як інформують в обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради, у перші дні березня на базі Черкаської міської станції юних техніків проведено обласні відкриті змагання учнівської молоді з автомодельного спорту (трасові моделі) та відкритий чемпіонат міста з автомодельного спорту.

У змаганнях брали участь команди юних автомоделістів області Кам’янського Центру художньо-естетичної та науково-технічної творчості учнівської молоді, комунального позашкільного навчального закладу м.Черкаси «Міська СЮТ», комунального закладу «Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради» та станції юних техніків міста Умані.

Команди змагались у таких класах моделей: «Формула-1», «Ретро», «Вантажівка», «Євроспорт стандарт», «G-33».

Жашківська ОТГ динамічно розвивається та планує будівництво сміттєсортувальної лінії і спортивного комплексуЖашківська міська об’єднана громада створена ледь більше року, але тут амбітно працюють над її розвитком.

Наразі в ОТГ шукають можливість збудувати лінію із сортування відходів, що має розвантажити міський полігон на 60%. Сьогодні у громаді запроваджується сортування сміття. Вже придбано 280 контейнерів для роздільного збору відходів та сучасний сміттєвоз. Відсортовані відходи, передбачається, здаватимуться підприємствам на вторинну переробку.