понеділок, квітня 26, 2021

Участь у відкритті виставки взяли заступники голови обласної ради Володимир Доманський та Сергій Лісовий. 

 

Як інформують у Черкаському художньому музеї, в закладі днями презентовано виставку робіт студентів відділення «Дизайн» Черкаського державного бізнес-коледжу.

Ця демонстрація є ювілейною, оскільки проходить у рамках святкування 55-річчя створення коледжу. Тому організатори і придумали оригінальну назву – «Вертикальний горизонт-55».

26 квітня 1986 року сталася найбільша техногенна катастрофа в історії людства - вибух на Чорнобильській атомній електростанції. Їй присвоєно 7 рівень серед аварій ядерних об’єктів. Сьогодні ми відзначаємо 35-і роковини від цієї трагедії.

День 26-го квітня у календарі значиться як Міжнародний день пам’яті Чорнобиля та Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф. Нинішнього року виповнилося 35 літ від тієї трагічної події, після якої світ на багато десятирічь поділився на «до аварії» і «після». Найбільша техногенна і екологічна катастрофа XX століття зачепила долю мільйонів громадян. І найстрашніше те, що наслідки невидимого ворога людей – радіації – ще й досі нагадують про себе.

Цими днями традиційно в Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля проведено заходи, на яких вшановано пам'ять про героїзм, мужність та самопожертву  вогнеборців, які одними з перших прийняли на себе удар ядерної стихії.

З нагоди 35-х роковин Чорнобильської катастрофи 26 квітня, незважаючи на сніг і негоду, керівництво Інституту, співробітники, курсанти навчального закладу провели різні заходи, один з яких відбувся вранці.