вівторок, вересня 19, 2023

Проєкт «Бібліотечне турне «Читаємо, навчаємо», який розробили працівники Черкаської обласної бібліотеки для дітей, потрапив у десятку переможців мистецького конкурсу від Українського інституту книги. Заклад отримав  грант від держави на його реалізацію.

Основне завдання проєкту - через ігрові форми популяризувати читання книг серед дітей. Бібліотекарі зроблять чотири виїзди у громади (Монастирищенську, Шполянську, Драбівську, Чигиринську)  і проведуть цікаві заняття в межах літературно-ігрової програми «Синьо-жовті книжкові розваги» – інтерактивний захід на основі квестових технологій, що популяризує творчість сучасних українських письменників. Йдеться про популярні твори В. Нестайка, В. Рутківського, Д. Корній.

Для бібліотекарів громади проведуть  методичну майстерню, де покажуть, як через ігрові форми й нові формати популяризувати для дітей любов до читання.

Голова обласної ради Анатолій Підгорний взяв участь у спільній онлайн-конференції з колегами з інших областей, представниками профільного комітету ВРУ та Офісом Президента, де обговорили роль обласних рад у процесі євроінтеграції.

Учасники зустрічі зауважили, що для ефективної регіональної політики важлива багаторівнева система місцевого самоврядування.

У процесі реформи децентралізації обласні ради відіграватимуть важливу роль саме в частині відновлення й розвитку територій. Вони можуть стати одним із майданчиків для залучення додаткових інвестицій в регіони та побудови якісного транскордонного співробітництва.