вівторок, травня 3, 2022

Верховна Рада прийняла Постанову "Про Заяву Верховної Ради України "З нагоди 77-ї річниці перемоги над нацизмом та про неприпустимість присвоєння Російською Федерацією перемоги над нацизмом".

У Постанові (реєстр. №7343) засвідчено роль Українського народу у перемозі Антигітлерівської коаліції над нацистською Німеччиною у Другій світовій війні.

"Верховна Рада також заявляє про неприпустимість монополізації Російською Федерацією перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, яка стала спільним досягненням Антигітлерівської коаліції та визвольних рухів, а сама війна спільною трагедією народів світу.

Верховна Рада також наголошує, що злочини Російської Федерації в Україні, мають бути зупинені, а російський путінський режим - засуджений, і переможений спільними зусиллями усього цивілізованого світу та само, як нацистська Німеччина", - зазначається у Заяві.

300 людей вже пройшли курси домедичної допомоги, які проводять викладачі Черкаської медичної академії. Про це повідомляє Суспільне.

Викладач кафедри хірургії та екстреної медицини Ігор Скалько вважає, що кожен повинен володіти навичками надання першої допомоги. На манекені показав, як переконатися, чи жива травмована людина.

- Ми робимо акцент на тих випадках, які частіше за все призводять до смерті людей. Ми говоримо про стани критичних кровотеч, які найшвидше призводять до смерті людини. Як поводитися в разі поранення черевної порожнини, поранення грудної клітини. Ми розповідаємо людям про всі імпровізовані методи надання домедичної допомоги, коли в людини немає під рукою спеціалізованих медичних засобів, як можна зробити кровоспинний джгут, - розповідає Скалько.

Виготовлення протитанкових їжаків, придбання автомобілів і забезпечення медзакладів ліками - це основні напрямки роботи депутата обласної ради Олександра Радуцького.

- Волонтеримо разом із колегами по сесійній залі, підприємцями й небайдужими з початку повномасштабної війни. Насамперед разом із "МГК-Черкаси" почали виготовляти протитанкові їжаки. Їх потім встановлювали в Черкасах, Фастові й Києві. Потім робили металеві мішені-гонги аби військові могли тренуватися, скоби для будівництва укриттів тощо. Неабияку допомогу армії весь цей час надавало також підприємство Олександра Жученка, - говорить депутат.