вівторок, січня 4, 2022

Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики ВРУ надав узагальнюючу відповідь на звернення платників податку щодо найбільш поширених питань фіскалізації розрахунків за товари із 2022 року. Йдеться про застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО) з 1 січня 2022 року:

1. Для яких фізичних осіб - підприємців, які є платниками єдиного податку, застосування РРО/ПРРО з 1 січня 2022 року не є обов’язковим?

2. Чи повинні фізичні особи - підприємці, які є платниками єдиного податку, вести облік товарних запасів та підтверджувати походження товарів документами?

3. Чи повинні фізичні особи - підприємці, які є платниками єдиного податку, вести облік доходів та витрат?

В Україні дозволили бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для людей віком від 60 років, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися. Літні люди зможуть отримати бустерну дозу щонайменше через шість місяців після другої. Про це повідомили у МОЗ.

Такі рекомендації Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики (НТГЕІ) від 23.12.2021 були ухвалені наказом Міністерства охорони здоров’я України № 2976 від 31 грудня 2021 року. 

Отримати бустерну дозу люди віком 60+ можуть через 6 місяців із дати другого щеплення від COVID-19, оптимально в період від 6 до 9 місяців.