п'ятниця, червня 12, 2020

Завершилося тридцять сьоме пленарне засідання, депутати проголосували за низку важливих питань, почали з проєктів рішення, які стосуються управління комунальним майном.

На початку засідання депутати погодили низку кадрових призначень, за результатами відповідних конкурсів. Так, наступні шість років Вільшанською спеціальною школою керуватиме Микола Дем’яненко, 1971 року народження. Чоловік має вищу освіту і за фахом вчитель-дефектолог. Анатолій Коляденко, 1955 року народження упродовж року працюватиме директором «Обласної дитячо-юнацької спортивної школи для інвалідів». Леоніда Сіренка призначили директором обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву на п’ять років. Олена Лісова очолить обласний молодіжний ресурсний центр на п’ять років.

Традиційно пленарне засідання чергової, тридцять сьомої, сесії обласної ради розпочалося із виконання Гімну України. Потім голова обласної ради Анатолій Підгорний оголосив хвилину мовчання на знак вшанування пам’яті загиблих військових та мирних жителів у ході АТО/ООС на сході нашої держави.

Далі голова обласної ради Анатолій Підгорний оголосив декілька заяв депутатів, а саме: про вихід із депутатської групи «Основа» Павла Захарцева і як наслідок її розпуск, та про входження до фракції політичної партії «Відродження» Віти Москаленко, яка стала депутатом замість вибулого депутата цієї ж політичної сили.

Традиційно у перші дні червня на Тальнівщині у районному будинку культури проводиться районне свято обдарованої молоді – свято вшанування переможців-учнів, які гідно представляли район на обласних предметних олімпіадах, конкурсах-захистах робіт Малої академії наук, спортивних змаганнях, творчих та краєзнавчих  конкурсах. 

Цього року через вплив пандемії коронавірусної інфекції та карантинні обмеження районне свято не відбулося, але відділ освіти Тальнівської райдержадміністрації за результатами участі у Всеукраїнських та міжнародних олімпіадах і конкурсах з базових дисциплін визначив кращих учнів шкіл району та їх наставників.

Це, зокрема, учні Легедзинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Іван Гордієнко та Володимир Ткаченко та їх наставники-учителі Анатолій Сокальський і Ніна Шахрай, а також учень Вишнопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Ян Марцияш і його учитель-наставник Віра Дубик.