п'ятниця, жовтня 18, 2019

18 жовтня 2019 року сесія обласної ради продовжила свою роботу. Пленарне засідання відкрив і вів перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

На початку засідання всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих в зоні проведення АТО та ООС на сході України.

Далі головуючий оголосив про вхід до депутатської групи «Шевченків край» депутатів Володимира Лашкула, Володимира Ніжнікова, Віктора Парамонова, Віктора Погорілого і Валентина Судакевича та про те, що новостворену депутатську групу «Шевченків край» у Черкаській обласній раді очолив Микола Овчаренко. Співголовою групи став Анатолій Яріш.

17 жовтня 2019 року голова районної ради Валентина Алєксєєвець  провела пленарне засідання Чигиринської районної ради.

У роботі чергової сорок третьої сесії взяли участь керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, підприємств, установ і організацій, сільські голови району.

На початку засідання депутати своїм рішенням внесли зміни та доповнення до ряду районних програм: розвитку інформаційного простору Чигиринського району на 2019-2023 роки; вдосконалення інформаційно-аналітичного забезпечення розвитку матеріально-технічної бази Головного управління ДФС у Черкаській області, збільшення надходжень до місцевого бюджету на  2018 - 2020 роки; вдосконалення роботи органів виконавчої влади у Чигиринському районі на 2016-2020 роки.

За повідомленням Драбівської районної ради, 17 жовтня Черкаський обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів провів виїзний тематичний короткостроковий семінар «Взаємодія органів виконавчої влади й органів місцевого самоврядування у вирішенні регіональних проблем» для державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування Драбівського району.

Семінар відкрили Володимир Дзега, голова районної ради та Володимир Лобода, перший заступник голови районної державної адміністрації.

Як інформують на урядовому порталі, міністерством затверджено відповідний реєстр цін, що дозволить уникнути завищення цін на лікарські засоби, що закуповуються медичними закладами самостійно через систему Prozorro.

Це означає, що заклади зможуть забезпечити ще більше безоплатних ліків для своїх пацієнтів під час лікування в стаціонарі. Відповідний наказ було видано 11 жовтня 2019 року.

Минулого року Антимонопольний комітет України (АМКУ) провів аналіз і встановив, що ціни на деякі препарати, що включені до Національного переліку основних лікарських засобів, завищені. АМКУ надав рекомендації і відповідно до них цьогоріч у квітні була ухвалена постанова Кабінету Міністрів. Нині ж створеноРеєстр  граничних оптово-відпускних цін на деякі лікарські засоби, які включені до Національного переліку основних лікарських засобів.

Як інформують у Шполянській ОТГ, з приєднанням села Кримки до міської громади місцева влада активно взялася вирішувати болюче питання — провести повну реконструкцію системи опалення в Кримківському навчально-виховному комплексі  І-ІІ ступенів. У цьому приміщенні не проводилося реконструкції опалення з часу його спорудження,а це майже 60 років.

З цією метою з бюджету громади виділили понад 300 тисяч гривень, за рахунок яких закупили і встановили два твердопаливні котли з високим коефіцієнтом тепловіддачі.