четвер, жовтня 17, 2019

Державне агентство лісових ресурсів України запускає пілотний проект електронного реєстру лісорубних квитків на заготівлю деревини.

Яка мета?

«Це реєстр дозвільних документів, які дають право здійснювати господарську діяльність, пов'язану із заготівлею деревини. Реєстр лісорубних квитків покриває всю територію України. Ми зібрали всі дані в одному місці й почали робити їх більш доступними для громадськості», - повідомив генеральний директор державного підприємства «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» (ЛІАЦ) Держлісагентства Віктор Мельниченко.

Що вже зроблено?

У реєстрі станом на 16 жовтня оприлюднено інформацію про 27 тис. виданих дозвільних квитків на заготівлю деревини.

Розроблено онлайн-карту рубок, яка також працює в пілотному режимі і поширюється на три області – Чернігівську, Полтавську, Рівненську.

Програма розвитку ООН в Україні (ПРООН)  оголосила результати конкурсу на отримання грантів в рамках проекту «Посилене партнерство для сталого розвитку», який фінансується Урядом Швеції та впроваджується ПРООН.

Згідно рішення Національної наглядової ради від 4 жовтня 2019 року, до фінансування рекомендовано сім проектів:

16 жовтня Уряд визнав спроможними ще 10 об’єднаних територіальних громад. Це 10 ОТГ, де перші вибори депутатів та голів відбулись 30 червня 2019 року:

  • Літинська ОТГ, Вінницька область
  • Долинська ОТГ, Івано-Франківська область
  • Богуславська ОТГ, Київська область
  • Петрівська ОТГ, Кіровоградська область
  • Новоселівська ОТГ, Полтавська область
  • Бугаївська ОТГ, Рівненська область
  • Степанська ОТГ, Рівненська область
  • Липоводолинська ОТГ, Сумська область
  • Плужненська ОТГ, Хмельницька область
  • Драбівська ОТГ, Черкаська область.

Тож ці ОТГ вже з наступного року зможуть перейти на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом.

Головним критерієм визнання спроможності цих громад стала їх відповідність перспективним планам областей.

16 жовтня 2019 року вперше в Шполянській міській об’єднаній територіальній громаді на базі Шполянського НВК “ЗОШ І-ІІІ ступенів №2- ліцей” проведено захід під гаслом “Учись! Живи! Працюй на Черкащині!” у формі наукового пікніка за участю викладачів Черкаського державного технологічного університету. Про це інформують у Шполянській громаді.

Днями село Добра гостинно зустріло делегацію Маньківської районної ради на чолі з її головою Світланою Лещенко в рамках проведення «Дня ради».

Очільниця районної ради Світлана Лещенко, керуючий справами виконавчого апарату районної ради Світлана Павленко, завідувач оргвідділом районної ради Віталій Іваніцький та головний спеціаліст районної ради з питань правового забезпечення діяльності районної ради Світлана Волощук перевірили документацію та надали методично - консультативну допомогу у ведені діловодства секретарю сільської ради Марині Галич.