четвер, березня 28, 2024

Проект розроблено у межах Плану заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року, яка реалізується за ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

Метою проекту є розвиток спорту ветеранів за принципами оздоровчої та реабілітаційної спрямованості, популяризації здорового та активного способу життя шляхом залучення ветеранів війни до заняття адаптивними видами спорту.

Проектом зокрема, передбачено:

У ході 23-ї сесії обласна рада підтримала депутатське звернення до Кабміну щодо продовження виплати соціальної допомоги для внутрішньо переміщених осіб до кінця воєнного стану  та закликає уряд відмовитися від запланованого різкого зменшення кола тих, хто їх отримуватиме.

У Черкаській області проживають понад 150 тисяч внутрішньо переміщених осіб, у тому числі дітей віком до 18 років близько 40 тис. осіб з інвалідністю - понад 5,5 тис. та понад 23 тис. осіб пенсійного віку. І попри усю складність економічної ситуації допомога людям, які через російську агресію втратили свої будинки, роботу та звичне життя, має залишатися для держави одним з безумовних пріоритетів.

З початку повномасштабного вторгнення Черкаський обласний академічний обласний театр ляльок розпочав активну благодійну діяльність. Актори не лише безпосередньо волонтерили, а й зробили низку вистав для категорійних діток, а також тих, хто втратив батьків через війну. Водночас вони не залишили свою основну діяльність і продовжують розвивати лялькове театральне мистецтво в області.

- За минулий рік ми показали 320 вистав. Серед них і вже знані дітьми, і прем'єри. Ми давали вистави в комунальних закладах, де перебувають діти, що позбавлені батьківського піклування, або ж потребують особливого догляду і завжди надаємо безкоштовні квиточки дітям наших захисників. Піклуємося про маленьких українців, хочемо, щоб навіть під час війни вони все ж вірили в казку, - розповідає директорка театру Любов Величко.