понеділок, березня 25, 2024

Депутати Черкаської обласної ради звертаються до Міністерства освіти і науки України щодо пришвидшення затвердження Державного освітнього стандарту з професії 8990 «Оператор дистанційно керованих апаратів» та внесення змін до Державного стандарту профільної середньої освіти.

Відповідне звернення підтримано під час 23-ї сесії обласної ради.

Як зазначено в тексті звернення, сучасна війна - технологічна. Останнім часом її навіть називають «війною дронів». Збільшення кількості БПЛА - одне з питань, над яким потужно працюють Сили оборони України. Тому підготовка фахівців за професією «Оператор дистанційно керованих апаратів» має особливо велике значення, оскільки саме дистанційно керовані апарати, добре підготовлені та спрацьовані групи управління ними - це очі та руки нашої армії.

Під час пленарного засідання 23-ї сесії депутати підтримали рішення про надання Кардіоцентру дозволу на ремонт операційної на відкритому серці. Проєкт реалізовуватимуть за кошти підприємства та обласного бюджету.

Операційний блок кардіологічного центру складається з двох операційних. Перша - у відділенні інтервенційної радіології друга - в операційному відділенні, де проводяться втручання на відкритому серці.

Ці дві операційні обслуговує одна вентиляційна система, що категорично заборонено новини вимогами ДБН. Вентиляція є вирішальним фактором підтримки належних умов в операційній.

Приміщення операційної на відкритому серці не ремонтувалося 14 років. Там проводяться операції у дві зміни, в тому числі й ургентні та у пацієнтів із гострим інфарктом міокарда. На сьогодні операційна не відповідає вимогам та потребує капітального ремонту.

Після ухвалення радою рішення підприємство може почати реалізацію проєкту.