п'ятниця, квітня 9, 2021

За інформацією сайту Децентралізація, Мінрегіон продовжує відстежувати перебіг реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади (децентралізації) в регіонах. Станом на 9 квітня 2021 року у моніторингу з’явилися нові критерії та дещо змінилися попередні.

«Дані моніторингу показують, що громади продовжують досить активно використовувати інструмент міжмуніципального співробітництва. Це добрий сигнал, адже громади вчаться домовлятися і спільно вирішувати проблеми там, де самотужки впоратися важко – наприклад, у наданні освітніх та медичних послуг, поводженні з твердими побутовими відходами, забезпеченні централізованого водопостачання та водовідведення, ремонті та прибиранні доріг тощо», - прокоментував дані моніторингу заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

У рамках виконання заходів Програми підтримки діяльності осередків національних творчих спілок Черкаської області на 2017- 2021 роки, днями проведено засідання робочої групи з відбору кращих, поданих ними, проєктів. Заявники презентували свої проєкти, аргументуючи, чому саме їхня ідея має отримати фінансування і як вона допоможе у розвитку культури на Черкащині.

Після виступу кандидатів та обговорення проєктів, члени робочої групи ухвалили рішення щодо фінансування таких заходів творчих спілок області:

Черкаський обласний осередок Національної спілки майстрів народного мистецтва України:

– «Іграшка-забавка, як первинний елемент сприйняття народного мистецтва дитиною (до Дня захисту дітей)»;

– «Зміцнення матеріально-технічної бази осередків національних творчих спілок».

Черкаська обласна організація Національної Всеукраїнської музичної спілки:

– «Музика, що зцілює душу» – концертний цикл з музикотерапії»;