п'ятниця, листопада 29, 2019

Голова обласної ради Анатолій Підгорний відвідав відділення опікової терапії Першої Черкаської міської лікарні.

Завідуючий відділенням Володимир Цапенко та директор ТОВ «Черкасиенергозбут» Євгеній Лут показали дві дитячі опікові палати, де було зроблено ремонт, встановлено нову сантехніку, меблі й освітлення коштами товариства.

Уряд встановив запобіжник, що захистить людей від коливань ціни на газ взимку в умовах потенційної відсутності транспортування газу українською ГТС. Для цього розроблено програму «Гарантована ціна на газ». Для учасників програми Уряд зобов’язав НАК «Нафтогаз України» зафіксувати ціну на газ на період опалювального сезону. Вказана ціна буде на 7% менша, ніж у попередньому році.

«Уряд захищає людей під час опалювального сезону. Ми забезпечили стабільність на ринку природного газу в умовах потенційної відсутності транспортування газу українською газотранспортною системою. Щоб це не вплинуло негативно на ціну газу для споживачів, ми запроваджуємо можливість зафіксувати майбутню ціну через інструмент «контракт на майбутнє». Подібна практика поширена у світі, але тільки споживач обирає, скористатися пропозицією чи ні», – коментує рішення Уряду Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Для задоволення потреб жителів громади  щодо забезпечення належного захисту від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, а також, в першу чергу попередження та гасіння пожеж, було прийняте рішення щодо створення у Лип’янській ОТГ місцевого пожежно-рятувального підрозділу. 

В Україні повинні залишитись органи місцевого самоврядування на субрегіональному рівні, з належними повноваженнями та конституційними гарантіями.

Про це зазначив Юрій Андрійчук, Голова Секретаріату Української асоціації районних та обласних рад на форумі «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави», що триває у Краматорську.

«При впровадженні децентралізації ми часто орієнтуємось на такі територіально великі країни як Німеччина чи Франція. В цих державах органи місцевого самоврядування на субрегіональному рівні існують. Тож чому в України їх немає бути?», — акцентував Юрій Андрійчук.

«Сьогодні наша Асоціація вбачає низку повноважень, що могли б ефективно реалізовуватись районами. Мова йде про управління та утримання об’єктів культури, фізичного виховання, туризму та іншим спільним майном. Райони можуть надавати спеціалізовані медичні послуги, будувати дороги та займатись екологією», — зазначив Голова Секретаріату.

Упродовж двох днів, оскільки цей процес є досить тривалим, відбувається зариблення Кременчуцького водосховища. Так водосховище поповниться 30 тонним зарибком.

Вселення здійснюється в рамках виконання Програми розвитку рибного господарства водойм Черкаської області на 2014-2020 роки, прийнятої депутатами обласної ради. Впродовж двох років на зарибнення з обласного бюджету виділено 4 млн грн, що дало змогу вселити до водосховища понад 148 тонн дворічки товстолоба.