вівторок, листопада 19, 2019

15 листопада під головуванням голови районної ради Володимира Кучера відбулося пленарне засідання 30 сесії Звенигородської районної ради сьомого скликання.

На початку її роботи хвилиною мовчання депутати вшанували загиблих захисників України. Далі  голова районної ради привітав широкий загал з наступаючим професійним святом працівників агропромислового комплексу – «Днем працівників сільського господарства» та вручив кращим працівникам галузі низку високих нагород. 

Відтепер запрацював новий онлайн-інструмент у рамках урядової програми «Доступні ліки». Про це інформує Урядовий портал.

У зручному форматі можна знайти всі аптеки, що працюють за програмою «Доступні ліки», у радіусі 7 км від медичних закладів, у яких працюють сімейні лікарі, педіатри та терапевти.

Аптеки – за посиланням: http://texty.org.ua/d/2019/medical_reform/#/apteky

Для пацієнтів пошук потрібної аптеки стане максимально зручним і швидким.

Новий онлайн-інструмент стане в пригоді й місцевій владі та бізнесу – «білі плями» інфраструктури аптек у містах стануть більш видимими.

Інструмент створено Агенцією журналістики даних Texty.org.ua у співпраці з Національною службою здоров'я України і Міністерством цифрової трансформації за підтримки проекту USAID/UK aid TAPAS Project.

У неділю 17 листопада в житті кам’янчан відбулася важлива культурна подія — в місті відкрили унікальний дитячий музичний парк «ChildrenMusicPark», що був реалізований в рамках перемоги в конкурсі «Малі міста – великі враження». Про це інформують в ОТГ.

Відкриття «ChildrenMusicPark» відбувалося в рамках всеукраїнського конкурсу «Малі міста – великі враження», захід проходив біля фізкультурно-оздоровчого комплексу «Атлант». Основною ідеєю проекту є підтримка культурного надбання та традицій міста, які тісно пов’язані з культурним спадком всесвітньо відомого композитора П. І. Чайковського.

Заступник голови Шполянської районної ради Лідія Татарина днями провела пленарне засідання позачергової 39 сесії районної ради, в роботі якої взяв участь перший заступник голови Шпоялнської райдержадміністрації Юрій Козоріз та керівники структурних підрозділів райдержадміністрації. Про це інформують у районній раді.

Міністерство розвитку громад та територій направило обласним державним адміністраціям Методичні рекомендації щодо оцінки рівня спроможності територіальних громад (ЗАВАНТАЖИТИ). Вони розроблені на основі Методики формування спроможних територіальних громад  та містять основні показники, які визначають соціально-економічну спроможність громад, порядок та критерії оцінки рівня їх спроможності.

Методичні рекомендації допоможуть обласним державним адміністраціям у розробці проектів змін до перспективних планів формування територій громад областей.