понеділок, липня 29, 2019

Історія аеропорту в Черкасах відображає долю багатьох регіональних аеропортів України, які із здобуттям незалежності змушені були припинити авіасполучення через відсутність замовлень на перельоти.

Держава робила декілька спроб відродити функціонування летовища, спочатку передаючи аеропорт у власність обласної, потім міської ради. Врешті-решт аеропорт знову став власністю обласної ради, але необхідних коштів на його відродження не виявилося. Неодноразово розглядалися приватні ініціативи, доволі привабливі, що вкотре підтверджувало, що у бізнесових кіл є великий  інтерес до черкаського аеропорту.

Про нинішнє і майбутнє КП «Аеропорт Черкаси» наша розмова з директором підприємства, депутатом обласної ради  Іваном Далібожаком:

За інформацією Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування, громада, створена наприкінці минулого року, спромоглася залучити двох крупних інвесторів, які створять робочі місця для жителів громади і наповнять її бюджет. Це ТОВ «ЕНЕРГО ІМПУЛЬС УКРАЇНА» та ТОВ «Агропромисловий комплекс Насташка». Запланована сума інвестицій  складає 62 мільйони гривень.

За словами голови Ладижинської ОТГ Сергія Цоколенка, ТОВ «ЕНЕРГО ІМПУЛЬС УКРАЇНА» планує на території  Колодистенської сільської ради провести будівництво трьох сонячних електростанцій, створивши 42 робочих місця для мешканців громади уже до кінця цього року. Загальна площа, виділена під дане будівництво складає понад 77 га, термін реалізації проекту – 2019-2010 роки. Загальна вартість вкладених інвестицій - понад 30 млн грн.

Днями за участі голови районної ради Оксани Супрунець, голови райдержадміністрації Євгенія Данченка, депутатів районної ради Володимира Мальченка, Сергія Войченка, Бориса Пахолюка, головного лікаря ЦРЛ Інни Добрянської відбулося офіційне вручення нового медичного обладнання травматологічному відділенню. Це - шейверна система, за допомогою якої проводяться артроскопічні оперативні втручання.

Неурядова організація Stabilization Support Services за підтримки посольства Великої Британії в Україні оголошує конкурс для об’єднаних територіальних громад (далі – ОТГ), зацікавлених в участі у загальнонаціональному проекті «Розвиток соціальної згуртованості в Україні шляхом посилення регіонального та місцевого соціального захисту внутрішньо переміщених осіб, ветеранів та інших осіб, які постраждали від конфлікту».

Проект реалізується відповідно до реформ децентралізації та державного управління, які зараз впроваджуються в Україні. На місцевому рівні проект прагне розбудови потенціалу ОТГ у вирішенні проблем захисту постраждалого від конфлікту населення, включно з внутрішньо переміщеними особами (далі – ВПО), та забезпечення інклюзивних, прозорих та підзвітних процесів управління.

Як повідомляють у Камянській ОТГ, днями голови об’єднаних територіальних громад: Кам’янської міської – Володимир Тірон та Буцької селищної – Сергій Залізняк підписали договір співробітництва у сфері туризму.

Підтримали їхню ініціативу і будуть надавати методологічну та інформаційну підтримку  співробітництву двох ОТГ у цій сфері Департамент регіонального розвитку облдержадміністрації та Черкаський Центр розвитку місцевого самоврядування.

Спонукало до укладення договору про співпрацю те, що ці громади мають схожі можливості та споріднені наявністю унікальних для нашого краю каньйонів – «Тясминського» на річці Тясмин і «Буцького» на річці Гнилий Тікич, що приваблюють туристів не лише з України, але і з зарубіжжя.

 У рамках співробітництва громади домовились:

- координувати свою діяльність в питаннях розвитку туристичної галузі для надання конкурентоспроможних послуг;

- розробляти спільні туристичні маршрути;