Розпочала роботу чергова сесія обласної ради

01 березня 2019, 17:17
Розпочала роботу чергова сесія обласної ради1 березня 2019 року розпочала свою роботу чергова сесія обласної ради. У роботі сесії участь взяли голова облдержадміністрації, депутат обласної ради Олександр Вельбівець, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та центральних органів виконавчої влади в області, голови районних рад і райдержадміністрацій, міські голови та голови ОТГ, представники громадськості та засобів масової інформації.

На початку засідання головуючий – перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко оголосив хвилину мовчання, щоб вшанувати українських воїнів і мирних громадян України, які загинули в ході АТО та ООС у східних областях України.Розпочала роботу чергова сесія обласної ради

Головою облдержадміністрації Олександром Вельбівцем вручені державні нагороди – орден «За заслуги» ІІІ ступеня члену Черкаської міської спілки ветеранів Афганістану Геннадію Кузмичову та присвоєне почесне звання «Заслужений лікар України» завідувачу відділення Черкаської обласної лікарні Наталії Гармаш, а також вручив диплом Кубку «Нескорених» футбольному клубу «Черкаські козаки» – срібним призерам Всеукраїнського турніру з футзалу.

Перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко вручив Почесну грамоту Української асоціації районних та обласних рад голові Уманської районної ради Оксані Супрунець та грамоту голові Тальніської районної ради Валентині Любомській.

Розпочала роботу чергова сесія обласної радиДалі головуючий поінформував депутатів про надходження до обласної ради заяви депутата Володимира Зуєнка про його вихід з депутатської фракції Всеукраїнське об’єднання «Свобода» і набуття статусу позафракційного. Також, після голосування депутатами, Валентин Тарасенко надав слово військовим-атовцям, які виступили із заявою про підтримку звернення до керівництва держави з питанням запровадження пільгових умов учасникам АТО/ООС на придбання автотранспорту, що ввозиться на територію України із іноземною реєстрацією. Це питання, за пропозицією депутатів, було внесено у порядок денний та розглядалось першим.

Окремо, до депутатів звернувся військовослужбовець, учасник АТО щодо надання матеріальної допомоги на лікування онкохворої дружини. Перший заступник голови обласної ради озвучив, що проблема сім’ї бійця відома та закликав депутатів долучитись до спільного збору коштів, що триває.

Розпочала роботу чергова сесія обласної радиДля оголошення заяв, повідомлень було відведено одну годину. Правом виступу скористалися депутати партії «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ». Голова фракції, заступник голови облдержадміністрації Костянтин Омаргалієм запропонував проект звернення до вищого керівництва держави з питання законного врегулювання питання надання пільг на розмитнення автотранспорту для ветеранів бойових дій.

Олександр Коваленко озвучив звернення політичної партії ВО «Черкащани» щодо зміни строків подання документації для участі у конкурсі з розподілу коштів Державного фонду регіонального розвитку із пропозицією врахувати бажання брати участь у конкурсі новостворених ОТГ, вибори до яких пройшли наприкінці минулого року.

Розпочала роботу чергова сесія обласної радиГолова фракції ВО «Батьківщина» Михайло Мушієк зачитав резолюцію мітингу, що відбувся напередодні з питань щодо здійснення розслідування і оголошення провадження за оприлюдненою інформацією засобів масової інформації про нібито розкрадання в оборонній сфері. Цю позицію підтримали представники ВО «Свобода», а також депутат Сергій Воронов озвучив депутатські запити.

Також виступили депутати: від партії «Відродження» Євгеній Клімов. Від політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Олександр Рябошлик, керівник групи «Основа» Олександр Рибченко та позафракційні – Валентина Коваленко, Микола Булатецький, Олександр Вельбівець та Ігор Нестеренко.

Після внесення змін та доповнень депутати схвалили порядок денний роботи сесії.

Розпочала роботу чергова сесія обласної радиПершим було схвалено питання про звернення депутатів обласної ради про внесення змін до законодавства України щодо розмитнення транспортних засобів, що ввозяться на територію України із іноземною реєстрацією. Оскільки звернення з цього питання ініціювали паралельно представники фракції партії «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ» та ВО «Свобода», за погодження із присутніми представниками громадських організацій воїнів АТО/ООС, було схвалено текст, поданий останньою, як таки, що визначає «встановити пільгу учасникам Українсько-Російської війни, родинам загиблих військових і волонтерів щодо розмитнення автомобілів за єдиним платежем у розмірі 350 євро за одну машину на три роки».