Депутати Золотоніської районної ради на сесії ухвалили низку рішень щодо перспектив розвитку регіону

01 березня 2019, 11:40
Депутати Золотоніської районної ради на сесії ухвалили низку рішень щодо перспектив розвитку регіонуЗа повідомленням Золотоніської районної ради, очільник депутатського корпусу Валерій Саранча провів чергову сесію.

На початку присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять героїв, які загинули на столичному майдані п’ять років тому, та воїнів-інтернаціоналістів, на честь яких нещодавно проведено заходи, приурочені 30-ій річниці виведення військ з Афганістану.

Розпочинаючи роботу, головуючий Валерій Саранча підкреслив, що всі подані на сесію питання депутати ретельно розглянули на засіданнях постійних комісій.

Отож рішення ухвалювалися швидко. Підтримали народні обранці програму економічного і соціального розвитку Золотоніського району на 2019 рік, яку презентувала начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Анна Латиш.

За її словами виконання програми сприятиме перетворенню економіки району на більш конкурентоспроможну. Досягти цього вдасться за рахунок як прямих іноземних, так і внутрішніх інвестицій у перспективні сектори, стимулювання розвитку підприємництва, ефективному використанню природних ресурсів, освоєння нових ринків збуту продукції тощо.

Депутати Золотоніської районної ради на сесії ухвалили низку рішень щодо перспектив розвитку регіонуНе меш важливим було рішення депутатів щодо внесення змін до програми розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Золотоніському районі на 2018-2020 роки.

Нинішній стан автомобільних доріг – незадовільний і викликає занепокоєння та потребує невідкладних фінансових ресурсів. Своїм рішенням депутати визначили перелік доріг, на які відповідно до потреби виділятимуться кошти, врахувавши, що головним розпорядником коштів на будівництво, реконструкцію, ремонт та утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого значення є Черкаська обласна державна адміністрація.

Депутати прийняли й програму фінансування ремонту доріг державного значення, які проходять територією Золотоніського району на 2019-2020 роки. Йдеться про виділення коштів на умовах співфінансування.

Велику увагу на сесії депутатський корпус приділив програмі розвитку малого і середнього підприємництва Золотоніського району на 2019-2020 роки.

Проголосували депутати і за продовження дії ще ряду програм: розвитку краєзнавства у Золотоніському районі; «Медичний працівник Золотоніщини»; відзначення державних, районних, професійних свят, ювілейних дат, інших урочистих подій, заохочення за заслуги перед Золотоніським районом на 2019-2020 роки.

Водночас багато часу на засіданні було приділено фінансовим питанням. Спочатку депутати підтримали пропозиції начальника фінуправління Олени Носенко і погодили зміни до районного бюджету на 2018 рік та ухвалили звіт про його виконання.

У коментарі голова районної ради Валерій Саранча подякував всім, хто працював над наповненням бюджету – і фінансовому управлінню, і фіскальній службі, і сільським головам, і депутатам усіх рівнів та висловив сподівання, що 2019 рік у фінансовому плані буде не гіршим, ніж попередній.

Голова райдержадміністрації Олександр Лісовий зазначив, що відповідно вдасться зробити більше добрих справ для жителів краю.

Наступним питанням депутати ухвали зміни до районного бюджету на 2019 рік для вирішення найнагальніших питань, у тому числі й соціальних. Йдеться про забезпечення ефективного використання коштів районного бюджету шляхом включення додаткових трансфертів з інших місцевих бюджетів, перерозподілу бюджетних призначень в межах затвердженого загального обсягу видатків та спрямуванням вільних залишків коштів на початок року.

Окрім того, у ході пленарного засідання схвалено статут комунального некомерційного підприємства «Золотоніський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Золотоніської районної ради у новій редакції, ухвалено рішення про припинення (реорганізацію) Золотоніської центральної районної лікарні шляхом перетворення у комунальне некомерційне підприємство та про припинення контракту з Ларисою Насальською.

З-поміж іншого, депутати прийняли рішення щодо оренди і списання майна районної комунальної власності, проголосували за затвердження актів приймання-передачі книжкового фонду, погодили розмір надбавки за вислугу років голові Золотоніської районної ради та його заступнику, а ще прийняли до складу ради Михайла Ткалича, визнавши його повноваження, як депутата Золотоніської районної ради VII скликання.

На завершення взяли до розгляду запит депутата Ольги Савісько, яка просила керівників району вирішити проблему автобусного сполучення жителів Кропивни.

Одноголосно був ухвалений план роботи ради на поточний рік.

Після сесії проведено день інформування сільських голів, де порушено низку актуальних питань, у тому числі, щодо монетизації субсидій на оплату комунальних послуг.