Важливий напрямок роботи в об’єднаній територіальній громаді – зайнятість населення

21 лютого 2019, 14:50
Важливий напрямок роботи в об’єднаній територіальній громаді – зайнятість населенняПісля утворення Великохутірської об’єднаної територіальної громади, до якої увійшли села Великий Хутір, Ашанівка, Рецюківщина, Рождественське Драбівського району, важливим напрямком роботи є налагодження тісної співпраці з Драбівською районною філією Черкаського обласного центру зайнятості щзодо подолання безробіття сільських мешканців.

З цією метою організовано зустріч з провідним фахівцем з питань зайнятості сектору взаємодії з роботодавцями Сергієм Школою, який презентував послуги, що їх надає служба зайнятості роботодавцям та населенню, розповів про нові підходи в обслуговуванні клієнтів, нові форми роботи (відеорезюме, скайп-співбесіди, презентації тощо).

Під час робочої зустрічі обговорювались шляхи подолання безробіття на селі, питання розвитку малого підприємництва у сільській місцевості, розмірковували про способи сприяння легалізації зайнятості.

Особливу увагу фахівець акцентував на тому, що в умовах дефіциту підходящих вакансій та гострої конкуренції на ринку праці одним із дієвих напрямів активної політики зайнятості населення, особливо селян, є організація громадських та інших робіт тимчасового характеру. Завдяки цьому можна запобігти наслідкам безробіття, залучити громадян, які втратили роботу, до активного життя та отримання додаткового заробітку під час перебування на обліку в службі зайнятості.

У ході конструктивного діалогу обумовлено шляхи співпраці Драбівської районної філії та Великохутірської ОТГ у напрямку реалізації програми зайнятості населення та укладено угоду про співпрацю щодо спільних дій у сфері сприяння зайнятості населення та створення нових робочих місць.