Ідеї для поліпшення життя у власних територіальних громадах розробляють школярі

19 лютого 2019, 12:16
Ідеї для поліпшення життя у власних територіальних громадах розробляють школярі]У селі Свидівок пройшов перший етап програми Майстерня сільських ініціатив - «Майстерні дій».

Про це інформують у Степанецькій громаді.

У ньому взяли участь 22 учасники із 4-х сіл двох об\'єднаних громад: Мартинівки, Степанців, Березняків та Великої Яблунівки. Завдяки цьому семінару вони дізналися складові успішної громади та сформулювали ідеї, які можна буде реалізувати у своєму селі, базуючись на потреби жителів.

Усього у Черкаській області в проекті виявили бажання взяти участь 28 громад. Із яких було обрано лише дві – Степанецьку і Березняківську ОТГ.

Ідеї для поліпшення життя у власних територіальних громадах розробляють школяріСтепанецьку громаду представляла команда учнів Степанецького ліцею, у складі: Яременко Дарини, Ткаченка Олександра, Лагодіч Вікторії та Кузьменко Тетяни.

Учасники проекту, які проживають у цих громадах, пройдуть три навчальні майстерні. У результаті втілять напрацювання в конкретний проект, який буде корисним для всіх жителів громади. Центральною ідеєю цьогорічної «Майстерні» стала тема «Успішна громада: молодь, як каталізатор змін».

Ідеї для поліпшення життя у власних територіальних громадах розробляють школяріОсобливістю проекту Майстерні сільських ініціатив також є те, що він допомагає розширити не лише число учасників, а й географію. Зокрема, після завершення проекту черкаські учасники матимуть нагоду познайомитись зі своїми колегами із Східного та Західного регіонів України та подивитись, які ідеї втілювали у інших областях. Також серед тренерського складу є міжнародна складова.

Всі учасники цього проекту вдячні своїм тренерам Вікторії Фіофіловій, Вірі Яцик та Анні Ліцкевич.

За місяць учасники знову зберуться на навчання, адже попереду ще два блоки – «Майстерня дій» і «Майстерня досвіду». І зовсім скоро ми вже побачимо реалізовані ідеї, які діти створять разом завдяки програмі.