У Канівській ОТГ проведено зустріч з представниками Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування

18 лютого 2019, 12:39
У Канівській ОТГ проведено зустріч з представниками Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядуванняПро це повідомляють у Канівській міській ОТГ.

Канівська міська рада 29 листопада 2018 року ухвалила рішення, яким Яблунівську сільську раду згідно волевиявлення жителів цього села було приєднано до Канівської громади. Таким чином утворено Канівську об’єднану територіальну громаду. У Черкаській області Канів – це перше місто обласного значення, яке об’єдналося в ОТГ шляхом приєднання.

І ось уже майже три місяці об’єднана територіальна громада живе і функціонує в нових умовах.

Для того, щоб забезпечити безперебійну роботу всіх установ і закладів на території ОТГ, оскільки об’єднання сталося наприкінці року, треба було оперативно розробити і затвердити бюджет громади на 2019 рік та привести в правове поле всі юридичні аспекти.

У зв’язку з цим у посадовців різних служб виникало багато тих чи інших питань. Щоб отримати достовірні відповіді було організовано робочу зустріч-нараду з представниками Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування - радником з питань децентралізації Сергієм Гончаром та радником з фінансових питань Миколою Гульком.

У результаті присутні на заході керівники структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради мали змогу поставити фахівцям нагальні питання та почути компетентні відповіді.