На сесії Драбівської районної ради обговорено два звіти та внесено зміни до низки програм

15 лютого 2019, 16:26
На сесії Драбівської районної ради обговорено два звіти та внесено зміни до низки програм15 лютого 2019 року голова районної ради Володимир Дзега провів пленарне засідання 33 чергової сесії Драбівської районної ради.

У її роботі взяли участь заступник голови районної державної адміністрації Володимир Лобода, начальники управлінь і відділів районної державної адміністрації, керівники підприємств, установ і організацій, селищний, сільські голови, представники правоохоронних органів, засобів масової інформації та громадськість району.

Передувало сесії засідання постійних комісій та президії районної ради, на яких детально опрацьовано всі питання.

На сесії Драбівської районної ради обговорено два звіти та внесено зміни до низки програмРобота сесії була досить насиченою і продуктивною, адже порядок денний включав 33 питання.

Розпочалося пленарне засідання із розгляду звіту голови районної ради про діяльність ради з лютого 2018 року по лютий 2019.

Доповідаючи про роботу за звітний період, Володимир Дзега наголосив, що все зроблене – це результат колективної праці кожного депутата, постійних комісій, президії районної ради, виконавчого апарату районної ради, співпраці з районною державною адміністрацією, сільськими, селищною радами, керівниками підприємств, установ і організацій та громадськістю району.

На сесії Драбівської районної ради обговорено два звіти та внесено зміни до низки програм– Разом ми прагнули організувати діяльність так, щоб якомога ефективніше виконувати свої обов’язки, передбачені діючим законодавством і, головне, компетентно приймати відповідні рішення, – підкреслив Володимир Дзега.

Так, упродовж звітного періоду було забезпечено своєчасну підготовку 9 пленарних засідань ради, на яких депутатами розглянуто 161 питання та ухвалено 161 рішення, затверджено 18 районних програм, внесено зміни до 27.

За рахунок коштів районного бюджету у 2018 році профінансовано районних програм на загальну суму 7 млн. 953,2 тис. грн.

На сесії Драбівської районної ради обговорено два звіти та внесено зміни до низки програмПідсумовуючи, Володимир Дзега запевнив, що районна рада й надалі буде діяти в інтересах жителів Драбівського краю, вирішення їх ключових проблем та закликав усіх і надалі працювати з повною віддачею на благо територіальних громад.

На сесії депутати заслухали ще один звіт – начальника фінансового управління райдержадміністрації Тетяна Близнюк про виконання районного бюджету за 2018 рік.

Потім Тетяна Миколаївна ознайомила із пропозиціями щодо внесення змін до рішення районної ради від 21.12.2018 № 32-2/VІІ «Про районний бюджет на 2019 рік».

На сесії Драбівської районної ради обговорено два звіти та внесено зміни до низки програмЗа її інформацією ці зміни викликані зверненнями головних розпорядників коштів районного бюджету на збільшення видатків на фінансування додаткової потреби в коштах, яка виникла в ході виконання кошторисів на 2019 рік;

Окрему увагу народні обранці приділили розгляду питань, що стосуються районних програм, а саме: внесли зміни у Програму економічного, соціального та культурного розвитку Драбівського району на 2019рік; фінансової підтримки філії «Драбівський райавтодор» дочірнього підприємства «Черкаський облавтодор» з утримання автомобільних доріг загального користування державного значення в межах Драбівського району на 2016 – 2020 роки; розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Драбівському районі на 2016-2020 роки; територіальної оборони Драбівського району на 2018-2022 роки;

На сесії Драбівської районної ради обговорено два звіти та внесено зміни до низки програмА також внесено зміни до програм: «Призовна дільниця» на 2017-2019 роки та функціонування та розвитку системи цивільного захисту району, створення регіонального матеріально-технічного резерву щодо попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період на 2016-2020 роки; комплексної Програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції на 2018-2022 роки; районної Програми «Надання медичної допомоги хворим нефрологічного профілю на 2016-2018 роки» та низки інших.

Також депутати затвердили Програму розвитку інформаційного простору Драбівського району на 2019-2020 роки і районну програму безоплатної правової допомоги населенню Драбівського району на 2019-2020 роки.

На сесії Драбівської районної ради обговорено два звіти та внесено зміни до низки програмУ ході роботи встановлено розмір батьківської плати за харчування дітей дошкільного віку в навчально-виховних комплексах та закладах дошкільної освіти районної комунальної власності у 2019 році; прийнято рішення про створення комунального некомерційного підприємства «Драбівська центральна районна лікарня» та погоджено призначення Олександра Балагурчика на посаду директора комунального некомерційного підприємства «Драбівський Центр первинної медико-санітарної допомоги».

Також депутати затвердили Статут Коломицького навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І ступеня – дошкільний навчальний заклад» та Статут комунального некомерційного підприємства «Драбівський Центр первинної медико-санітарної допомоги» у новій редакції; внесли зміни до окремих рішень районної ради.

Надано дозволи на передачу в оренду нерухомого майна.

Серед іншого депутати прийняли рішення щодо передачі зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ Драбівського району навчальних закладів та їх майна у комунальну власність Великохутірської та Михайлівської сільських об’єднаних територіальних громад.

Водночас проект рішення щодо реорганізації Кононівської загальноосвітньої школи І - ІІІ ступенів не було підтримане народними обранцями. З решти питань ухвалено позитивні рішення.