ОТГ Черкащини серед претендентів на впровадження Програми «U-LEAD з Європою»

06 лютого 2019, 12:12
ОТГ Черкащини серед претендентів на впровадження Програми «U-LEAD з Європою»Більше 300 заявок з 22 областей України подано до участі у Раунді 3 Фази Впровадження Програми «U-LEAD з Європою» за напрямом покращення якості надання адміністративних послуг для населення.

Серед претендентів на отримання методичної і матеріальної допомоги за результатами Програми є й об’єднані територіальні громади Черкащини. Зокрема, заявки на участь подали 16 ОТГ: Березняківська, Бужанська, Вільшанська, Гельмязівська, Дмитрушківська, Ладижинська, Лип’янська, Лисянська, Ліплявська, Медведівська, Михайлівська, Соколівська, Хлистунівська, Червонослобідська, Чигиринська міська та Шевченківська сільська об’єднана територіальна громада.

До 28 лютого Комісія з оцінювання заявок у складі представників Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Шведського Агентства з питань міжнародної співпраці та розвитку (SIDA) та представників Програми визначить до 150 громад, які будуть відвідані експертами Програми.

Для громад, які за результатами візитів підтвердять спроможність взяти участь у Фазі Впровадження, буде розроблено Технічне Завдання – «дорожню карту» для створення належного ЦНАП.

Технічне завдання складається з інституційної частини: визначеного переліку послуг, форми та моделі ЦНАП, кількості персоналу та необхідних тренінгів, допомоги у роботі з жителями; та фізичної частини: детальний опис приміщення, включно із зонуванням ЦНАП, переліком ремонтно-будівельних робіт, специфікацією меблів та техніки.

Технічні Завдання погоджуються з громадою та передаються виконавцям, які будуть безпосередньо створювати та модернізувати ЦНАП.