Для учнів Яблунівської гімназії Канівської об’єднаної територіальної громади забезпечено гаряче харчування

24 січня 2019, 15:18
Для учнів Яблунівської гімназії Канівської об’єднаної територіальної громади забезпечено гаряче харчуванняПісля добровільного приєднання Яблунівської територіальної громади до Канівської міської територіальної громади, а, відтак, утворення Канівської ОТГ, постало чимало питань для налагодження подальшого спільного існування. Серед важливих – організація гарячого харчування учнів навчального закладу у селі.

Було оголошено процедуру торгів на закупівлю послуг з харчування дітей. Однак до завершення процедури безоплатне гаряче харчування здійснюватиме ФОП Н. Борисенко: одноразове – для учнів 1-4 класів, дітей пільгових категорій 5-11 класів у комунальному закладі «Яблунівська гімназія Канівської міської ради об’єднаної територіальної громади Черкаської області»; триразове – для вихованців дошкільного підрозділу вищевказаного закладу. Відповідне рішення було ухвалено в ході останнього засідання членів виконавчого комітету у середу, 23 січня 2019 року.

За інформацією Канівського міського відділу освіти харчування забезпечуватиме той підприємець, який робив це донедавна. Вартість харчування також не змінилася: для учнів 1-4 класів вартість одного «діто-дня» становить 12,90 грн, для дітей пільгових категорій 5-11 класів – 13,90 грн; для вихованців дошкільного підрозділу – 22 грн.

Нагадаємо, до пільгових категорій учнів належать: діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з особливими освітніми потребами, які авчаються у спеціальних і інклюзивних класах; діти із малозабезпечених сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», діти-переселенці, діти, батьки яких є учасниками бойових дій, мобілізовані, демобілізовані або загинули в зоні проведення ООС.