На Драбівщині урочисто відзначили 100-річчя проголошення Акта Злуки

23 січня 2019, 10:05
На Драбівщині урочисто  відзначили 100-річчя проголошення Акта ЗлукиЗа повідомленням Драбівської районної ради, у районі з нагоди 100-річчя проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в єдину державу проведено урочисті заходи
.
Голова районної ради Володимир Дзега, голова районної державної адміністрації Іван Гайдай, керівники підприємств і установ, представники трудових колективів і громадських організацій пройшли урочистою ходою центральної вулицею селища і поклали квіти до пам’ятного знаку «Борцям за єдність та незалежність України».

На Драбівщині урочисто  відзначили 100-річчя проголошення Акта ЗлукиПотім учасники ходи завітали у Драбівський краєзнавчий музей, де своєрідний екскурс в історію зробив директор музею Олександр Снітко, розповівши про передумови та наслідки проголошення Акта Злуки.

Заходи продовжилися у малій залі районного Центру культури і дозвілля. З вітальним словом до драбів’ян звернулися керівники району.

«Велике досягнення нашого сучасного поступу в тому, що можемо щиро й відкрито святкувати цей історичний Акт Злуки.

На Драбівщині урочисто  відзначили 100-річчя проголошення Акта Злуки Декларативність цього Акту ніяк не применшує його історичної ваги. Адже ідея вільної і суверенної держави, зародившись 100 років тому, пройшла через війни і голодомори, репресії проти національної еліти та національної церкви, знищення мови як ідентифікатора нації. Уже 22 січня 1990 року мільйони українців на знак солідарності вишикувалися у живий ланцюг від Києва до Львова», - сказав голова районної ради.

Він зазначив, що ми збудуємо Єдину Україну тоді, коли «навчимося почувати себе українцями без якихось офіційних кордонів» і умовних розмежувань, та закликав бути національно виразними, знати і шанувати державну мову, мислити по-українськи.

На Драбівщині урочисто  відзначили 100-річчя проголошення Акта Злуки«Нікому не вдасться знищити наш дух, наше прагнення волі, Європейського вибору, кращого життя без чиїхось коректив і умов. Наш дух у наших дітях, у наших захисниках Вітчизни, наш дух – це дихання і життя рідної стражденної, але єдиної і неділимої України» , – наголосив Володимир Дзега.

Працівники районного Центру культури і дозвілля підготували чудовий концерт, на завершення якого учасники урочистостей натхненно виконали Гімн України.