На Уманщині відзначили День Соборності України

22 січня 2019, 18:06
На Уманщині відзначили День Соборності УкраїниЯк інформують в Уманській районній раді, 22 січня 2019 року голова районної ради Оксана Супрунець, перший заступник голови районної державної адміністрації Сергій Жорницький, Родниківський сільський голова Руслан Яремчук відвідали Родниківську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів, де взяли участь у святкових заходах з нагоди Дня Соборності України.

Під час теплої змістовної зустрічі з педагогічним та учнівським колективом Оксана Супрунець наголосила, що сьогодні виповнилося 100 років від дня проголошення Акта Злуки Західноукраїнської Народної Республіки та Української Народної Республіки. Цей значимий для нашої держави день закарбувався в історії серйозним кроком до об’єднання українських земель. Про це віками мріяли більшість українців, за єдність і свободу віддали своє життя сотні тисяч кращих синів і доньок України. І нині територіальну цілісність , незалежність і соборність відстоюють наші сучасники.

На Уманщині відзначили День Соборності УкраїниОксана Анатоліївна побажала усім єдності, злагоди та консолідації навколо ідеї розбудови розвинутої європейської України.

Звертаючись до молоді, голова районної ради наголосила:

– Ви є майбутнім, завтрашнім днем України. Завжди пам’ятайте про це – від вас залежить, якою буде наша держава за кілька років. Будьте гідними цих сподівань!

Керівники району і представники громади з нагоди свята поклали квіти до погруддя генію українського народу Тарасу Шевченку.