На Черкащині реалізується обласна програма забезпечення житлом учасників АТО та членів їх сімей

15 січня 2019, 18:02
На Черкащині реалізується обласна програма забезпечення житлом учасників АТО та членів їх сімейВажливим питанням соціального захисту військовослужбовців і їхніх родин на Черкащині є забезпечення учасників Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил власним житлом. Із цією метою в області діє програма забезпечення учасників АТО та членів їх сімей житлом, що спрямована на поступове, соціально ефективне розв’язання гострої проблеми забезпечення житлом учасників антитерористичної операції та членів їх сімей шляхом пільгового кредитування. Програму сформовано за принципом спільної суспільної відповідальності органів державної виконавчої влади, місцевого самоврядування та Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву», а також безпосередньо учасників АТО та членів їх сімей.

Зокрема, програмою затверджено порядок надання пільгових довготермінових кредитів на будівництво і придбання житла на всій території Черкаської області. До слова, у районах схвалено відповідні місцеві програми з метою забезпечення оперативного фінансування заходів виконання програми.

Від початку дії програми вже 40 родин наших захисників отримали власне житло.

Днями, новосілля відсвяткував ще один учасник антитерористичної операції – Михайло Тищенко. Він отримав власне житло в с. Танське, що на Уманщині. Слід зазначити, що це вже третій будинок, придбаний атовцям в рамках комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції, родин Героїв Небесної Сотні, постраждалих під час Революції Гідності та бійців-добровольців на 2018 – 2022 роки, що діє в районі.На Черкащині реалізується обласна програма забезпечення житлом учасників АТО та членів їх сімей

Привітали молоду родину та вручили сертифікат на житло голова районної ради Оксана Супрунець, голова райдержадміністрації Євгеній Данченко, сільський голова Ігор Кифорук, односельці та представники місцевого сільгосппідприємства ТОВ «Поділля агропродукт».

Будинок загальною вартістю 66,7 тис. грн придбаний шляхом співфінансування з районного та сільського бюджетів (36,7 тис. грн – районний бюджет, 30 тис. грн – сільський бюджет).

Окрім цього, за словами керівництва району, з місцевого бюджету у 2018 році було виділено близько 2,5 млн грн на підтримку військовослужбовців, зокрема на надання пільг на житлово-комунальні послуги та придбання твердого палива, надання щомісячної стипендії дітям і батькам загиблих учасників АТО, пільгові перевезення, забезпечення безкоштовним харчуванням дітей із сімей наших захисників.

Також керівники району подарували на новосілля сім’ї Тищенків електропіч та інші подарунки. У свою чергу, Михайло разом із дружиною і трьома дітьми щиро подякували за житло, якого вони надзвичайно потребували.