Обласна рада висловила недовіру Ользі Залозі й вимагає її звільнення

07 березня 2018, 17:40
Сергій Халупінський, «Вечірні Черкаси», №10, 7 березня 2018 року

Із третьої спроби обласна рада таки висловили недовіру керівнику обласного управління Держгеокадастру Ользі Залозі. Причому одноголосно. Зробити це депутати намагалися від початку року. 13 лютого навіть скликали позачергову сесію, єдиним питанням якої було звернення до Голови Верховної Ради, Прем’єр-міністра, генпрокурора та в.о. голови Держгеокадастру з вимогою звільнити Ольгу Залогу із займаної посади. Тоді для прийняття такого звернення депутатам не вистачило кворуму, тож питання відклали до чергової сесії.

У питанні щодо недовіри керівнику обласного управління Держгеокадастру Ользі Залозі 2 березня депутати облради виявилися одностайними як ніколи. Звернення про її відставку підтримали всі депутати, що були зареєстровані у сесійній залі 2 березня. Допомогти прийняти правильне рішення депутатам цього дня допомагали зо дві сотні мітингувальників, що з\'їхалися до обласної ради з різних районів області. Люди висловлювали недовіру керівництву обласного управління Держгеокадастру й вимагали звільнення Ольги Залоги.
У прийнятому зверненні обласна рада також просить Генпрокуратуру та Держгеокадастр провести комплексну перевірку діяльності керівництва земельного відомства області, а також скасувати всі розпорядчі документи, шо були видані з порушенням законодавства. Підставою для появи таких вимог, згідно з проектом рішення, є чисельні порушення прав добросовісних землекористувачів, що набули «системного характеру і критичних ознак»».
Представляючи проект звернення керівник фракції «Черкащани» Олександр Коваленко зазначив, що до депутатів обласної ради неодноразово зверталися учасники АТО з проханням допомогти подолати труднощі, що були штучно створені органами Держгеокадастру. За його словами, загалом порушення Дергеокадастру завдає нині значних фінансових збитків громадам області.
– Останнім часом почастішали випадки незаконної передачі земель в оренду з порушенням інтересів орендарів земельних ділянок, що поглиблює недовіру населення до влади, – заявив Олександр Коваленко.
Слід зазначити, що разом із Ольгою Залогою депутати облради мало не відправили у відставку всіх районних керівників земельного відомства. Таку пропозицію вніс депутат Олександр Рибченко, проте вона не знайшла підтримки у залі й депутати задовольнялися обструкцією лише керівника обласного управління Держгеокадастру.