Облрада не змогла зібратися на позачергову сесію

14 лютого 2018, 20:08
Віталій Шипша, «Акцент», №7 14 лютого 2018 року

Питання відставки керівника обласного управління Держгеокадастру Ольги Залоги знову відкладається. У вівторок, 13 лютого, депутати обласної ради мали зібратися на позачергову сесію. Однак цього дня у сесійній залі зареєструвалися лише 39 депутатів. Відтак для роботи сесії не було кворуму й розгляд питання перенесли.

На позачергову сесію виносили єдине питання – щодо звернення депутатів обласної ради до Голови Верховної Ради, Прем’єр-міністра, генпрокурора та в.о. голови Держгеокадастру. У ньому, крім звільнення керівника обласного управління Держгеокадастру Ольги Залоги, депутати мали намір просити провести комплексну перевірку діяльності керівництва земельного відомства, а також скасувати всі розпорядчі документи, що були видані з порушенням законодавства.
Підставою для появи таких вимог, згідно з проектом рішення, є чисельні порушення прав добросовісних землекористувачів, що набули «системного характеру і критичних ознак».
Не зібравши кворуму у сесійній залі, голова обласної ради Олександр Вельбівець повідомив, що розгляд проекту цього звернення буде перенесено на розгляд чергової сесії, що скликається на 2 березня. При цьому він зазначив, що це питання буде розглянуто першочергово.