Депутати внесли зміни до бюджету, та вчора сесія не зібралась

14 червня 2017, 20:00
«Черкаський край», №24, 14 червня 2017 року

Перед розглядом питань, винесених на розгляд сесії обласної ради 9 червня, депутати озвучили ряд заяв і звернень.
Зокрема, від фракції Партії «Відродження» Роман Похольчук ініціював перевірку головного управління Держгеокадастру в Черкаській області. Спонукало його до цього допущені порушення цієї установи щодо жителів сіл Родниківка Уманського та Ягубець Христинівського районів. Вони задля захисту своїх прав прибули на сесію з акцією протесту на дії Держгеокадастру, бо отримують відмову на розпаювання земель.
Позафракційний депутат Валентина Коваленко виступила із зверненням врегулювати питання щодо оренди приміщення, в якому нині перебуває обласна організація Спілки письменників України, що є неприбутковою громадською організацією, адже їм у разі несплати боргів за оренду доведеться виселятися з будівлі.
Депутат від ВО «Свобода» Юрій Ботнар попросив депутатів підтримати його пропозицію і звернутись до Судової палати України, аби ті звільнили трьох судців Черкаського апеляційного суду, які розглядали апеляцію захисників Вадима Мельника, підозрюваного у вбивстві корсунського журналіста Василя Сергієнка. Тоді було прийнято рішення обрати запобіжний захід Мельнику у вигляді домашнього арешту з використанням електронного браслета.
Депутати Анатолій Скіченко, Володимир Копійченко, Ігор Нестеренко та Олександр Коротков написали заяви про вихід з фракції Радикальної партії Олега Ляшка. В ній залишається чотири депутати й вона повинна саморозпуститися.
Сесія прийняла рішення направити депутатський запит щодо звернення жителів Ягубця Христинівського району та Родниківки Уманського району, учасників АТО, працівників та пенсіонерів соціальної сфери – до Президента України та Прем\'єр-міністра України з проханням втрутитись у діяльність в.о. начальника головного управління Держгеокадастру в Черкаській області.
Голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко поінформував про вирішення проблем з погашення заборгованості заробітної плати працівникам ПАТ «Черкасиобленерго».
Депутати внесли зміни до низки рішень обласної ради та обласних програм, зокрема: фінансування ремонту доріг загального користування державного і місцевого значення, які проходять територією Черкаської області, та розвитку дорожньої інфраструктури на 2016-2018 роки; розвитку інформаційного простору; охорони навколишнього природного середовища на 2016-2020 роки; підтримки діяльності органів виконавчої влади на 2016-2020 роки.
В ході роботи депутати внесли зміни в обласний бюджет.
В цілому в ході пленарного засідання розглянуто 47 питань із 67. Після цього в її роботі оголошено перерву до 13 червня 2017 року. Проте учора на засідання прибуло лише 37 депутатів, що не дозволяє проводити сесію. Тож її перенесли на 23 червня.