Стан доріг непокоїть депутатів

26 квітня 2017, 17:57
«Черкаський край», №17, 26 квітня 2017 року

19 квітня сесія обласної ради продовжила свою роботу. Пленарне засідання вів голова обласної ради Олександр Вельбівець, який повідомив про створення депутатської групи «Територія справедливості», до складу якої увійшли п\'ять депутатів, які раніше формували фракцію Партії ветеранів Афганістану.

Після низки заяв депутати перейшли до розгляду, обговорення та прийняття відповідних рішень із затверджених питань. Першим вони ухвалили спільне звернення, напрацьоване та узгоджене депутатами усіх фракцій, до керівництва держави щодо суспільно-політичної ситуації в Україні та протидії гібридним загрозам національній безпеці України у зв\'язку з агресією Російської Федерації, за яке проголосували 66 депутатів, присутніх на засіданні.
Депутати також підтримали клопотання про нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України керівника сільськогосподарського підприємства TOB «Берестівець» Уманського району Василя Чекаленка. Разом з тим, таке ж клопотання стосовно голови Смілянської районної ради Володимира Грошева не набрало достатньої кількості голосів.
На сесії заслухано інформації начальника управління охорони здоров\'я обласної державної адміністрації Михайла Лобаса щодо стану функціонування мережі закладів охорони здоров\'я та забезпечення заробітними платами медичних працівників області.
В.о. начальника Служби автомобільних доріг у Черкаській області Владислав Демиденко інформував щодо планів і стану ремонту та відновлення доріг у межах області в 2016 та 2017 роках. Це викликало чимало запитань присутніх у залі, в тому числі й від голови обласної ради Олександра Вельбівця. Чимало депутатів виступили з критикою щодо роботи служби. В обговоренні взяв участь і голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, який зазначив, що поточні ремонти ведуться, але надалі задля збереження доріг від руйнації необхідно встановити на обласних магістралях ваги, щоб убезпечити шляхи від напливу великовагового транспорту. Окрім того, мають бути освоєні кошти, що їх акумульовано в рамках програми, ухваленої торік обласною радою, щодо співфінансування ремонту доріг державного значення.
Депутати також підтримали низку звернень до керівництва державою з різних актуальних проблем, зокрема й щодо недопущення скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, стосовно будівництва підземного переходу на залізничній станції «Геологічна» в місті Кам\'янка, щодо законодавчого врегулювання питань діяльності професійно-технічних навчальних закладів та інших.
Депутати також внесли зміни до рішення обласної ради від 31.08.2016 №7-1/ VII «Про обласну програму фінансування ремонту доріг державного значення, які проходять територією Черкаської області, на 2016-2018 роки».