Валентина Коваленко: «Відповідальність за долю кожної дитини – на плечах педагогів»

05 червня 2015, 15:10
«Черкаський край», №44, 5 червня 2015 року

2 червня голова обласної ради Валентина Коваленко привітала вихованців Смілянської спеціальної школи-інтернату з Міжнародним днем захисту дітей.

Разом з головою обласної організації Товариства Червоного Хреста України Іваном Гретченком, начальником обласного управління лісового та мисливського господарства Олександром Дзюбенком, директором Смілянського лісгоспу Юрієм Сегедою та начальником відділу спеціальної і позашкільної освіти департаменту освіти й науки ОДА Тетяною Шевченко, Валентина Михайлівна ознайомилася з умовами проживання та навчання вихованців закладу, взяла участь у дитячому святі.

Директор закладу Іван Ліпінський розповів, що школа-інтернат забезпечує здобуття загальної середньої освіти, корекцію та реабілітацію для розумово відсталих дітей віком від 6 років до закінчення 9 класу. На сьогодні таких 97 осіб. Тут створено всі необхідні умови для навчання, виховання та розвитку дитини. Значна частина навчального часу (4-9 класи) відводиться професійно-трудовому навчанню за різними профілями, що значно поліпшує соціалізацію в суспільстві цих дітей.

Завдяки постійній підтримці влади, допомозі небайдужих служб і благодійників у приміщенні школи проведено капітальні ремонти навчальних корпусів, тепломережі, водопостачання, частково замінено вікна у спальному та навчальному корпусах.

Вітаючи дітей закладу зі святом, Валентина Коваленко акцентувала на великій відповідальності, що лежить на педагогах за долю кожного з вихованців, подякувала всьому колективу й побажала подальших звершень та гідної оцінки їхніх старань із боку держави.

З нагоди свята та на знак подяки й визнання сумлінної праці незмінного впродовж 40 років директора школи-інтернату Валентина Михайлівна вручила Івану Ліпінському Почесну грамоту обласної ради.

Діти отримали в подарунок до свята солодощі, мед та розвиваючі ігри, а закладу передали миючі засоби та засоби гігієни.